0
Doporučené Recenze

Novinka od Julie Caplinové – Vinice ve Francii

Ahoj všichni,

na tohle jsme všichni čekali. A je to tady, paní Julie Caplinová (nebo také Jules Wake) přináší do českých knihkupectví ve spolupráci s nakladatelstvím Grada knižní novinku, tentokrát s názvem Vinice ve Francii.

Už jen ta krásně barevná, slunce prozáření obálka s perlivým šampaňským a rozhrnutými závěsy s výhledem na vinice, je zkrátka lákavá. Obálka je opět dílem Kateřiny Čermák Brabcové, a já jsem za to ráda, protože se mi obálky od ní líbí. Hned poznáte, že to bude další knížka Julie Caplinové ze série Romantických útěků, drží si styl a obálka působí krásně pozitivně. sálá romantika a pohoda.

Anotace

Vychutnejte si pravé šampaňské a máslové croissanty podávané s proslulým francouzským šarmem. Hattie má zlomené srdce a cítí se mizerně. Když se jí naskytne příležitost pracovat dva měsíce na krásném sídle v oblasti Champagne, neváhá ani vteřinu a koupí letenky rychleji, než vyletí zátka z lahve šampaňského. Příprava velkolepého obřadu její sestřenice Gabby pro ni představuje šanci vypracovat se z pouhé asistentky na vyhledávanou organizátorku svateb. Proto se rozhodne zapomenout na trable s láskou a napnout všechny síly k uspořádání pohádkového dne. Nepočítala ovšem s jednou maličkostí… S úžasným Lucem, který neustále rozptyluje její pozornost. Podnikají spolu výlety po okolí, navštěvují místní trhy s delikatesami a užívají si pikniky mezi řádky vinné révy.
Možná za to můžou bublinky, možná Lucovo kouzlo, ale Hattie začne přemýšlet, jestli jde jen o chvilkové poblouznění, nebo snad o něco víc.

Můj názor

Jak jste z úvodu poznali, obálka mě zaujala a jednoznačně se mi moc líbí. Teď k příběhu. Styl paní Caplinové je stále stejný. Ale to je to, co od ní čekáme, a co hledáme. V knize opět najdete spojení romantického příběhu s cestováním a dobrým jídlem (a pitím), jak už je u Julie Caplinové zvykem. Podle mého názoru je kombinace romantika – cestování – dobroty klíčem k úspěchu. A pak samozřejmě laskavý, humorný a místy lechtivý příběh.

Tentokrát navštívíme slunnou Francii. Hlavní hrdinkou je Angličanka Hattie, která je životem “vyšťavená, vyždímaná a zvlálcovaná”. Právě se dostala ze vztahu, který připomínal spíš vězení a dostala příležitost něco dokázat sama. Jako svatební koordinátorka chystá svatbu ve Francii, kde narazí na fešného Francouze Luca, který sní o tom, že bude vyrábět vlastní šampaňské. Hattie ukazuje, že je samostatná a schopná žena, která se nebojí výzev. Příběh nabízí prostou, ale rozkošně romantickou zápletku. Mě osobně se velice líbí popis dobrot, které se chystají pro blížící se svatbu. No jo, já a jídlo. 😀 Když už jsme u toho jídla, Hattie potká v Paříži Ninu, kterou jsme mohli poznat v knize Cukrárna v Paříži. Tahle setkání s postavami z jiných knih miluji. Knížku Vinice ve Francii jsem měla přečtenou příliš rychle… Je to opět ten druh knížky, stejně jako autorčiny předchozí, kde je vám líto, že je najednou konec.

Povídka Potkáme se v Praze

Když si nyní koupíte knížku od Julie Caplinové, dostanete ZDARMA povídku Potkáme se v Praze, kterou autorka napsala exkluzivně pro české čtenářky.

Další knihy autorky ze série Romantických útěků

Přečtěte si i další recenze na knížky Julie Caplinové, které vydalo nakladatelství Grada pod zančkou Cosmopolis.

O knize Vinice ve Francii

Vinice ve Francii napsala Julie Caplinová, přeložila Ivana Čejková a obálku zpracovala Kateřina Čermík Brabcová. Kniha má měkké desky, 368 stran a vydalo ji nakladatelství Grada pod značkou Cosmopolis, kterým tímto za výtisk velice děkuji.

Také by se vám mohlo líbit...

2 Komentáře

  • Odpovědět
    Stáňa
    19.12.2023 at 18:17

    Zrovna začínám číst, tak si tvou recenzi přečtu až dodatečně 😀

    • Odpovědět
      Bára
      6.1.2024 at 20:02

      Tak dej pak vědět, jak se ti knížka líbila. 🙂

Přidat komentář

Odebírejte newsletter a dostanete upozornění na každý nový článek 

Přihlášení bylo úspěšné.

Sdílet na Pinterestu