0
Domácnost Doporučené Recenze

Pořídila jsem si šnekový odšťavňovač Concept SINFONIA LO7065. Ukáži vám proč (+kód na 20% slevu!)

Už dlouho jsem toužila po odšťavňovači. Doma se mi stále hromadí nejrůznější ovoce, co děti přináší ze školních jídelen, v obchodech je stále nějaké ovoce ve slevě, zkrátka mít odšťavňovač, určitě bych dokázala víc zpracovávat a méně vyhazovat. A letos jsem si konečně odšťavňovač koupila. Proč jsem si vybrala právě Concept SINFONIA LO7065 se dozvíte právě v tomto článku.

Hledá se odšťavňovač

Kdysi dávno mi rodiče půjčili starý odstředivý odšťavňovač. Tehdy mě ten odšťavňovač tak odradil, že jsem dlouho žádný jiný nezkoušela. Ale touha po odšťavňování mi zůstala. Moji přátelé mi před časem půjčili svůj vlastní šnekový odšťavňovač Concept SINFONIA LO7065. Stáli si zatím, že je to nejlepší odšťavňovač, jaký kdy doma měli. A protože jsou to lidé, co si potrpí na kvalitu, tak mě jejich tvrzení zaujalo. Bude se snadno mýt? Rozkládat a skládat? Zvládne schroupat mrkev? A jaký je vlastně rozdíl mezi šnekovým a odstředivým odšťavňovačem? Musíte uznat, že na obyčejného smrtelníka je to nějak moc otázek, které potřebuje zodpovědět. Jenže když už si hodlám něco takového pořizovat, tak samozřejmě chci, abych vybrala nejlepší s ohledem na své finanční možnosti a výkon a funkce, které od odšťavňovače očekávám.

Rozdíl mezi šnekovým a odstředivým odšťavňovačem

Na internetu se dozvíte, že skutečně jsou rozdíly mezi šnekovým a odstředivým odšťavňovačem. Ve šnekovém odšťavňovači trvá odšťavňování o trošku déle, ale dosáhnete, v porovnání s odstředivým odšťavňovačem, většího množství kvalitní vylisované šťávy. Asi i z toho důvodu bývají šnekové odšťavňovače obvykle o něco dražší. Šnekový odšťavňovač ovoce rozmělní pomocí takového řekněme závitu a šťávu z ovoce (či zeleniny) procedí srze sítko.

Šnekový odšťavňovač Concept SINFONIA LO7065

Člověka může zaujmout už fakt, že šnekový odšťavňovač Concept SINFONIA LO7065 byl oceněn třikrát za sebou produktem roku na Heuréce. Navíc se stále vyrábí a prodává, a to už o něčem svědčí. Jeho cena se pohybuje okolo šesti tisíc korun, ale když si vyhlédnete slevu, může vás stát i méně. Na Heurece zastává mezi odšťavňovači pozici Top 5, má hodnocení 93% a 160 recenzí.

Máme tady prověřený produkt, který má na trhu trvající úspěch. A jaké jsou tedy jeho oficiálně propagované vlastnosti?

Šnekový odšťavňovač Concept SINFONIA LO7065 – vlastnosti

Velký otvor

Jedna z vlastností, kterou uživatel ocení, je velikost otvoru. Mezi odšťavňovači patří tento otvor k větším, i když jsem narazila na jablka nebo velké pomeranče, která tam vcelku nenarvete. Zato dětská ručka se tam vejde jako nic, tak buďte opatrní a držte děti od odšťavňovače radši dál. Mandarinky, jahody, maliny či rybíz tam ovšem nasypete velice snadno. A větší jablko stačí překrojit napůl nebo na čtvrtiny a vejde se tam také jednoduše. Semínka vyjímat nemusíte a slupku z jablek před odšťavněním také odstranit nemusíte. Z pomeranče ale slupku odstraňte.

Snadno se rozebírá

Jedna z věcí, které mě odrazovala nejvíc u starého odšťavňovače, bylo rozebírání a čištění. To byl opravdový OČISTEC. Ale u Conceptu SINFONIA LO7065 je čistění i rozebírání opravdu jednoduché. Kartáček, kterým se čistí sítko (což je na tom všem asi to nejtěžší), funguje skvěle a očištěné sítko tak máte raz dva. Sestavování je díky červeným navigačním tečkám a šipkám na jednotlivých dílech úplně primitivní. Člověk pak nemá problém si udělat džus i víckrát za den, jen myslete na to, že je třeba vše vyčistit hned po použití, než zbytky zaschnou!

3 v 1

Nejen, že si můžete udělat džus (šťávu), ale díky dalším sítkům si můžete na stejném odšťavňovači připravit smoothie nebo připravit ovoce pro mražený dezert. Já zatím zkouším jen sítko na šťávu a propadla jsem kombinaci pomerančů, jablek a mrkví.

Nekape

Na výlevné trubici je záklopka, kterou můžete přiklopit. Třeba než si přinesete další nádobu na šťávu. Díky záklopce šťáva neodtéká, když nemá a funguje to perfektně.

Tichý provoz

Mezi odšťavňovači patří rozhodně k těm tišším. Jeho hlasitost je přibližně 57 db. Já ho používám i ráno, když manžel spí. Nevím, jestli ho to budí, ale zatím si nestěžoval, takže to asi bude v pohodě. 🙂

Skvělý design

Šnekový odšťavňovač Concept SINFONIA LO7065 je krásný a nezabere moc místa!

Základní popis šnekového odšťavňovače Concept SINFONIA LO7065

  • 75 mm velký vkládací otvor
  • Nádoby BPA free
  • Velmi jednoduchá obsluha
  • Snadné čištění díky plné rozebiratelnosti a uzpůsobenému kartáčku
  • Protiodkapový uzávěr Anti Drip
  • Objem nádoby na šťávu: 1 l
  • Objem sběrné nádoby: 1 l
  • Bezpečnostní systém
  • Pěchovadlo
  • Protiskluzové nožičky
  • Rychlost: max. 60 ot./min.
  • Barva: nerez + černá
  • Příkon: 240 W
  • Napětí: 220 – 240 V

Příslušenství šnekového odšťavňovače Concept SINFONIA LO7065

  • Kartáček na čištění sítka
  • Nádoba na šťávu
  • Nádoba na odpad
  • Sítko na smoothie
  • Sítko na studené dezerty
  • Pěchovadlo

A nyní moje zkušenost

Měla jsem ohromnou radost, když mi odšťavňovač dorazil. Koupila jsem ho se slevou, která mi náramně bodla a hodně mi vypomohly i peníze k narozeninám. Hned jsem se pustila do odšťavňování a jsem nadšená. Šnekový odšťavňovač Concept SINFONIA LO7065 funguje skvěle. Je to i výborný odšťavňovač na rybíz, podle oficiálních webových stránek concept.cz (a teď cituji) se lis na ovoce a zeleninu LO7065 může pochlubit označením SPECIALISTA NA RYBÍZ – 1,5 kg této vitamíny nabité suroviny zpracuje za pouhé 2 minuty. 

Upřímně věřím, že je to nejlepší odšťavňovač, jaký jsem si nyní mohla vybrat. Cenově byl přijatelný, je velmi kvalitní, elegantní, celkem tichý, funguje bezproblémově a snadno se rozebírá i čistí. I když jsem procházela všechny možné konkurenty, nakonec u mě vyhrál. Jsem moc ráda, že jsem si ho koupila.

Šnekový odšťavňovač Concept SINFONIA LO7065 s radostí doporučuji. Za ty peníze rozhodně stojí.

Slevový kód na 20% slevu

Mám pro vás skvělou zprávu! Zkontaktovala jsem společnost Concept a poprosila, jestli by pro vás, mé milé čtenáře a čtenářky, měli slevový kód. A pozor, slevový kód skutečně dostanete, a to na krásnou slevu 20 % na kterékoli malé spotřebiče Concept! Takže jej můžete využít na zmíněný odšťavňovač nebo na další malé kuchyňské spotřebiče, pomocníky pro domácnost a úklid nebo pomocníky pro zdraví a krásu. 🙂 Stačí jen během nákupu zadat následující slevový kód:

BARYBLOG20

Platnost: od 25.4. 2024 do 31.5. 2024

Tipy na závěr

Následující tipy se vám budou hodit pro používání šnekového odšťavňovače Concept SINFONIA LO7065.

1/ Až budete chtít odšťavňovat mrkve, vybírejte ty krásné pevné. Z těch měkkých, co se ohýbají, už moc šťávy nezískáte a chuť je pak taky horší. Ono obecně dávejte odšťavnit vždy ovoce a zeleninu, dokud jsou v dobré kondici. Získáte tak mnohem lepší šťávu.

2/ Větší mrkve rozkrájejte na menší kousky. Já vím, že teoreticky nemusíte, ale odšťavňovači tím usnadníte práci.

3/ Pokud tam dáte velkou mrkev v celku, může se stát, že se odšťavňovač zastaví. V takovém případě vám většinou pomůže stisknout tlačítko pro zpětný chod.

4/ Myjte odšťavňovač hned po odšťavnění, aby na něm nezaschla šťáva a zbytky ovoce. Pak by se vám čistil hůř.

5/ Nikdy nestrkejte žádné špejle, konce vařečky, a podobné věci do otvoru pro ovoce a zeleninu během provozu! Jestli tam chcete šťourat, tak nejprve stroj vypněte.

6/ Nepouštějte k odšťavňovači malé děti a pokud u něj zrovna nestojíte na stráži, vyndejte jej ze zásuvky. Pro malé děti bývá těžší dát zástrčku do zásuvky a pak zmáčknout tlačítko pro zapnutí odšťavňovače než jej jednoduše jen zapnout. Bezpečnost především!

7/ Vyzkoušejte kombinaci 3 pomerančů, 2 jablka a 4 mrkví. Tu miluji 🙂

Jestli jste hledali ideální odšťavňovač, rozhodně zvažte tenhle. Mějte se krásně! ♥

Také by se vám mohlo líbit...

Žádné komentáře

    Přidat komentář

    Odebírejte newsletter a dostanete upozornění na každý nový článek 

    Přihlášení bylo úspěšné.

    Sdílet na Pinterestu