0
Doporučené Recepty

Recept na jednoduchou domácí Piňa Coladu

Piňa Colada je sladký a osvěžující letní koktejl, který si snadno vychutnáte i doma. Příprava je snadná, rychlá, a co oceňuji – stačí vám k tomu jen pár snadno dostupných ingrediencí!

Piňa Colada recept

  • 100 ml Coco Jamboo likéru (nebo Malibu)
  • 50 ml smetany ke šlehání
  • 200 ml ananasového džusu
  • 5 ks kostek ledu

Do stolního mixéru si dáte pět kostek ledu, zalijete je likérem Coco Jamboo, přidáte 200 ml ananasového džusu a 50 ml smetany. Krátce prošleháte v mixéru, aby se led rozdrtil na menší kousky a vše se promíchalo a nalijete do sklenice. Já si vybrala likér Coco Jamboo pro obsah rumu a kokosového likéru, které do Piňa Colady patří.

Zajímavost: Podařilo se mi dohledat, že Piňa Colada pochází ze Španělska a překlad názvu do češtiny by mohl znít jako “přecezený ananas”. 

Piňa Colada a varianty

Můžete si vyhrát s poměrem surovin. Tato výše uvedená je příjemná mně, protože nemám ráda silnou chuť alkoholu. V tomto případě je koktejl krásně sladký a ananasový, i přesto, že je v něm dost alkoholu, ale dolaďte si to podle sebe, nebojte se experimentovat (samozřejmě s ohledem na alkohol – s rozumem). Vyzkoušet můžete také další druhy džusů, jako je například broskvový nebo jahodový. Pokud chcete experimentovat dál, zkuste nahradit smetanu kokosovým mlékem.

Piňa Colada nealko

Alkohol můžete klidně vynechat a přidat do džusu místo něj jen trochu kokosového likéru.

Piňa Colada a zdobení

Pokud si chcete koktejl “vyfiknout”, nařízněte si menší trojúhelník ananasu a zasuňte jej na okraj sklenice. Skvěle vypadají i sladké koktejlové třešně.

Také by se vám mohlo líbit...

Žádné komentáře

    Přidat komentář

    Odebírejte newsletter a dostanete upozornění na každý nový článek 

    Přihlášení bylo úspěšné.

    Sdílet na Pinterestu