0
Doporučené Recenze

Nové nádherné vydání básnické sbírky Máj

Básnickou sbírku Máj napsal Karel Hynek Mácha. Nyní se dočkala nového luxusního vydání, v podobě nádherné knížky ilustrované Mílou Fürstovou, českou malířkou a grafičkou.

Míla Fürstová spolupracovala mimo jiné například s kapelou Coldplay a myslím, že loni nádherně ilustrovala další českou klasiku, Kytici. Je skvělé, že tato umělkyně ilustrovala i Máj, její práce je zkrátka úžasná.

Anotace

Nechte se unášet na vlnách nejproslulejší básně české literární historie. Vrcholné dílo čelního představitele českého romantismu Karla Hynka Máchy otevírá dveře příběhu o lásce i smrti, zamýšlí se nad tajemstvím věčnosti a oslavuje krásu přírody. Známá lyrickoepická skladba vychází v citlivém výtvarném pojetí, jemuž dominuje až mystická jemnost ilustrací malířky a grafičky Míly Fürstové. Ta svým propracovaným pojetím dokonale dotváří jedinečnou romantickou atmosféru tohoto unikátního díla.

Můj názor

Kniha je nádherná.

Stáhla jsem z ní tenkou fólii a užívala si pocit, že držím v ruce poklad. Na netypicky černých stránkách je bíle vyvedena báseň Karla Hanka Máchy – Máj. Černé stránky, bílý text a propracované jemně zabarvené grafické ilustrace vytváří zajímavě tajuplnou a poetickou atmosféru, která k básni nádherně ladí. Báseň je sama o sobě překrásná, i když temná a kdo ji nezdá, rozhodně si ji přečtěte. Vypráví příběh o lásce mezi Vilémem a Jarmilou, vraždě a smrtelném trestu, na který ve své cele čeká Strašný lesů pán – loupežník Vilém. Myslím, že nové zpracování dělá z básně klenot domácí knihovny a s radostí vám jej doporučuji. Pokud třeba ještě nemáte dárek pro své blízké, kniha jako je tato, jistě zaujme a potěší.

O knize Máj

Máj napsal český spisovatel Karel Hynek Mácha. V tomto vydání jej ilustrovala Míla Fürstová a vydalo nakladatelství Euromedia pod značkou Odeon, kterým tímto za výtisk velice děkuji. Kniha má pevné desky s měkkým barevným přebalem, stříbrnou záložkovou šňůrku a 112 stran.

Také by se vám mohlo líbit...

Žádné komentáře

    Přidat komentář

    Odebírejte newsletter a dostanete upozornění na každý nový článek 

    Přihlášení bylo úspěšné.

    Sdílet na Pinterestu