0
Recenze Vzhled

Jak vyzrát nad akné

Akné je zlo. Stačí aby se zbláznily hormony, člověk procházel pubertou nebo třeba těhotenstvím, a nebo si třeba jen poseděl u táboráku a nevyčistil si večer obličej. Natož kdyby se cpal sladkým nebo se prostě potil. To všechno jsou výživné podmínky pro akné, které hyzdí pleť na tváři a kůži po těle. Existuje řada postupů, jak s akné bojovat a já vám prozradím ty své. Doufám, že vám budou k užitku, pokud už samozřejmě na akné trpíte.

Teď budu mluvit o běžném akné, které není nijak zvlášť znepokojující. U mě je to tak, že s černými tečkami se mi bojuje nejhůře. Sice jsou postupy, které je zmírní, trvale je ale neodstraní. A zatím jsem neslyšela o žádné skutečně účinné metodě, která vás jich zbaví jednou pro vždy. Budu upřímná. Stejně upřímně ale mohu říct, že typické červené a bílé pupínky jsou věcí běžnou a vcelku zvladatelnou.

Mast z lékárny na předpis

Když jsem na akné trpěla nejvíc, v období své puberty, předepisovala mi paní doktorka na kožním nějakou mastičku. Předpis šel do lékárny a z lékárny jsem odcházela s mastičkou, která skutečně zabírala. Název si nevzpomenu, ale když máte větší problémy, zajděte si na kožní, tam vám pomohou. Vím, že existuje i řešení v estetických centrech, kde pracují s laserem a dalšími technikami, ale to bude určitě určeno spíše pro závažnější případy.

Maska

Co určitě chci doporučit, a klidně i v dospělosti, kdy to není na vině jen hormonů, je tato maska. Kaolinová Pleťová Maska Avokádo Oves (150 ml) od značky Frreeman stahuje póry a pomáhá účinně bojovat i s černými tečkami. Pleť zkrátka vysuší. Na akné funguje velmi dobře.

Čištění

Já používám obyčejný Garnier, mycí gel který lehce napěním s vodou v dlaních a umyji si s ním odlíčený obličej. Myslím, že funguje tak nějak průměrně, hlavně jako prevence nebo jako příprava k použití tyčinky, kterou se ošetří postižené místo. Doporučuji používat denně, po odlíčení, pokud má vaše pleť sklony k akné.

Tyčinka

Tahle tyčinka od Ryoru se hned po boku výše uvedené masky řadí k nejlepším přípravkům na akné, které se bez předpisu dají sehnat v drogerii. Teď jí mají dokonce v akci v Rossmannovi za cca 80 korun.Očištěnou pleť usušte ručníkem a postižené místo přetřete tyčinkou. Možná to bude maličko štípat, ale můžu vás ujistit, že mi to skutečně pomáhalo. Jen nevím proč je tady na obalu Novinka, když tuhle tyčinku znám a používám už několik let. Možná nové složení?

Prevence

Běžná hygiena a čištění pleti večer po odlíčení pomáhají akné předcházet. Rovněž omezte sladké a akné si neodstraňujte rukama, protože můžete mít za nehty nebo na rukou nečistoty, které akné naopak zhorší. Prodávají se na to takové kovové tyčky, zahnuté na konci do tvaru kapky, které před použitím očistěte a potřete tea tree olejem. Po použití jej očistěte znovu a uložte na čisté místo.

Jaké bylinky a látky zabírají?

Očistné, hojivé a protizánětlivé účinky můžeme najít v přírodě. Tyhle bylinky a přírodní suroviny jsou vhodné pro péči o pleť se sklony k akné, které zabírají.

  • Třezalka tečkovaná
  • Tea tree (neboli listy zeleného čaje)
  • Česnek
  • Mateřídouška úzkolistá
  • Šalvěj lékařská
  • Aloe Vera

 

Také by se vám mohlo líbit...

1 komentář

  • Odpovědět
    Kristýna
    6.6.2020 at 13:42

    Na akné existuje tolik přípravků a každý si asi musí najít ten, který mu funguje. Já jsem vyzkoušela různé vodičky a krémy na doporučení kamarádek, které jim zabraly, ale mně se akné dělalo dál. Já osobně nedám dopustit na CBD olej, který si objednávám z https://www.cibdol.cz/ . Je to skvělá věc. Má i další účinky, ale pro mě je nejdůležitější, že se mi konečně nedělají ošklivé pupínky na obličeji.

Přidat komentář

Odebírejte newsletter a dostanete upozornění na každý nový článek 

Přihlášení bylo úspěšné.

Sdílet na Pinterestu