0
Doporučené Recepty

Cuketový perník

Jedním z nejlepších způsobů, jak se zbavit cukety, je nacpat ji do perníku. Nebudeme si nic nalhávat, jakmile projde žárem trouby, asi těch zdravých látek, po kterých prahneme, moc nezbyde, ale pokud se na vás valí cukety od vášnivých zahradníků ze všech stran, tohle je způsob, jak je chytře a chutně zpracovat.

Suroviny

  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 3/4 hrnku cukru (může být i trochu méně)
  • trochu mléka (cca 50 ml)
  • cca dva hrnky nastrouhané cukety (já použila u robota jemnější struhadlo)
  • 1/2 hrnku oleje
  • 2 vejce
  • lžička skořice
  • lžička perníkového koření
  • 2 lžičky kakaa
  • kypřící prášek do perníku

Postup přípravy receptu

Předehřejeme si troubu na 180 °C. Nastrouháme si cuketu a vymačkáme z ní rukou přebytečnou šťávu.

Smícháme si všechny suché ingredience, pak k nim vmícháme vejce, olej, mléko a cuketu. Zpracujeme perníkové těsto. Pokud se nám zdá řídké, přidáme trochu mouky, pokud naopak příliš tuhé, přidáme maličko mléka.

Vyložíme si pekáček pečícím papírem, těsto na něj rozprostřeme a dáme do předehřáté trouby péct, přibližně 25 – 35 minut. Hlídejte perník pohledem, každá trouby peče trochu jinak. Jakmile se vám perník bude zdát hotový, zapíchněte do jeho středu na zkoušku špejli, a pokud ji vytáhnete suchou, znamená to, že je perník upečený.

Až perník vystydne, tak si můžete navrch udělat kakaovou polevu podle tohoto receptu.

Také by se vám mohlo líbit...

2 Komentáře

  • Reply
    Alena Šestáková
    2.8.2021 at 9:09

    Perník vypadá krásně a bude určitě také výborný

    • Reply
      Bára
      2.8.2021 at 9:24

      To je, u nás doma měl úspěch 🙂

Přidat komentář

Sdílet na Pinterestu

Sdílej