0
Recepty

Bebe buchta

Tahle buchta je docela snadná, na to že má čtyři vrstvy a je vážně dobrá. Přiznám se, že mě překvapilo jak snadný a přitom dobrý je tenhle piškot. Můj manžel Bebe buchtu miluje a jsem si jistá, že zachutná i vám a vaší rodině. Schválně ji zkuste a dejte mi vědět!

Co potřebujeme:

– na piškot

  • 4 celá vejce
  • 160 g cukru
  • 160 g polohrubé mouky
  • 1/2 prášku do pečiva

– na pudinkový krém

  • 3 vanilkové pudinky v prášku
  • 2 lžíce cukru
  • 1 l mléka
  • 150 g másla

– na polevu

  • 100 g másla
  • 250 g cukru moučka
  • 3 lžíce rumu
  • 3 lžíce kakaa
  • 2 lžíce horké vody

(nebo rozpuštěnou čokoládu)

na sušenkovou vrstvu

  • cca 2 balení BeBe sušenek (nebo jiné, Bebe sušenkám podobné máslové sušenky v množství, aby byly na pudinkovém krému rozložené v jedné vrstvě)

Jak na to:

Předehřejeme si troubu na 180 stupňů.

Smícháme si mouku s práškem do pečiva. V jiné míse si rozšleháme vejce s cukrem a po lžících vmícháváme postupně smíchanou mouku s pečícím práškem. Připravíme si pekáček (já mám o rozměrech 35 x 25 cm, vysokou asi 7 cm), vytřete jej buď jemnou vrstvou másla nebo jako já jej vystříkejte olejem na pečení. Umíchanou směs rovnoměrně rozprostřeme do pekáčku a vložíme péct do trouby asi na čtvrt hodinky (hotový piškot lehce zezlátne a když do něj strčíte špejli, vytáhnete ji suchou. Jestli je hotový se dá poznat i tak, že okraje trochu odstávají od okraje pekáčku). Hotový piškot necháme vychladnout.

Uvaříme si pudinky v mléce a když je pudink prakticky hotový, vmícháme cukr a máslo. Mícháme, dokud se máslo zcela nerozpustí a směs řádně nespojí. Nalijeme ještě horké na piškot.

Povrchu pudinku ihned poklademe jednou vrstvou Bebe sušenek.

Teď je čas vymýt si mlékovar od pudinku a udělat v něm kakaovou nebo čokoládovou polevu (nebo ji zkrátka udělejte ve vodní lázni, mlékovar funguje na stejném principu a já na něj nedám dopustit). Polevu nalijeme rovnoměrně na sušenkovou vrstvu a vše necháme alespoň půl dne zatuhnout. Já nechám do vychladnutí na lince a pak šoupnu pekáček do lednice, kde krásně dotuhne.

Přeji dobrou chuť 🙂

Také by se vám mohlo líbit...

Žádné komentáře

    Přidat komentář

    Sdílet na Pinterestu

    Sdílej