0
Doporučené Recepty

Vláčná dýňová bábovka, která voní po perníku

Dýňová bábovka je skvělé řešení, jak využít podzimní sklizeň dýní. V tomto receptu si ukážeme nejen, jak si připravit dýňovou bábovku, ale i jak si připravit dýňové pyré, které se může hodit i do dalších receptů. Proto si jej klidně připravte hodně a přebytek zamrazte.

Jak připravit dýňové pyré

Dýňové pyré je konzistencí podobná kaši, jde o tekutou hmotu, která se hodí do různých receptů, jako je například dýňová bábovka. Ukážeme si, jak si snadno připravit vlastní dýňové pyré.

Ingredience:

  • dýně Hokaido

Postup

Dýni Hokaido nařežeme na měsíčky a vyskládáme na pečící papír na plech. Semínka můžete odstranit před pečením, ale jde to i po upečení. Předehřejeme si troubu na 180°C a pak tam vložíme plech s nakrájenou dýní. Pečeme přibližně hodinu a půl nebo dokud dýně nezměkne. Necháme vychladnout, sundáme slupku (a případná semínka) a rozmixujeme na pyré.

Vydlabaná semínka můžete očistit a připravit si je na slano, na sladko. opražit je nebo je třeba přidat ráno do cereálií.

Jak připravit dýňovou bábovku

Ingredience:

  • 420 g hladké mouky
  • 3 vejce
  • 230 ml slunečnicového oleje
  • 12 g jedlé sody
  • 4 g skořice
  • 4 g perníkového koření
  • špetka soli
  • 400 g dýňového pyré
  • 375 g cukru krupice

Postup1.

Připravíme si dýňové pyré podle návodu výše. Odebereme z něj 400 g pro naši bábovku a zbytek zamrazíme.

2.

V jedné misce si smícháme suché ingredience –  mouku se špetkou soli, jedlou sodou, skořicí a perníkovým kořením. V další míse si smícháme olej a cukr. Po smíchání přidáváme k tekuté směsi vždy po jednom vejci, pořádně rozmícháme  a přidáme další vejce. Takto přidáme postupně všechna tři vejce.

3.

Do mísy s tekutou směsí přimícháme dýňové pyré. Po pořádném promíchání smícháme i s moučnou směsí a vše dohromady pořádně promícháme tak, aby nezůstaly žádné hrudky.

4.,

Pečeme na 180°C 50 – 60 minut. Jestli je bábovka hotová vyzkoušíme špejlí. Když zapíchnutou špejli vytáhneme suchou, je bábovka hotová. Nechte ji vychladnout a dobrou chuť!

Vyzkoušeli jste recept nebo hledáte další tipy na recepty?

Jestli jste vyzkoušeli jste recept? Chutnal Vám? Podělte se s ostatními o svou zkušenost a napište pod receptem do komentářů. Nebo máte nápady na vylepšení? Budu moc ráda za zpětnou vazbu. ♥

Navštivte rubriku recepty a najděte si další recept! Zkuste například oblíbené recepty na tomto blogu –  Banánový koláčBebe buchtu nebo Luxusní borůvkový koláč.

Také by se vám mohlo líbit...

1 komentář

  • Odpovědět
    Stáňa
    24.10.2023 at 23:31

    Báro, prima recept. Uvidím, jestli mi ještě po ranních mrazíkách, co byly, zbývajcí dýně dozrály a možná vyzkouším (pokud si je syn “neukradne” všechny na polévku, kterou mmch dělá skvělou).
    Já jsem v předchozích letech z dýně dělala dýňové muffiny s nutelou, měly docela úspěch. Recept tady – https://veverkoviny.blogspot.com/2020/02/dynove-mufiny-s-nutelou.html

Přidat komentář

Odebírejte newsletter a dostanete upozornění na každý nový článek 

Přihlášení bylo úspěšné.

Sdílet na Pinterestu