0
Recepty

Karamelový cheesecake

Zdravím milovníci sladkého! Mám pro vás snadný recept na karamelovou omáčku. Prý vydrží v lednici až týden, ale to jsme dosud neměli možnost vyzkoušet, do tří dnů je vždycky pryč!

Karamelovou omáčku můžete využít mnoha způsoby. Můžete s ní ozdobit zákusky a dorty, můžete s ní naplnit palačinku nebo jí můžete přidat třeba do banánového koktejlu. Můžete si jednoduše oloupat banán, na něj dát šlehačku a dozdobit karamelovou omáčkou. Karamel a banány jdou skvěle dohromady.

Co potřebujeme:

Na formu o průměru cca 26 cm potřebujeme:
  • tuk na vymazání (olej ve spreji)
Sušenkový základ
  • 200 g sušenek Lotus
  • 30 g cukru
  • 120 g másla
Krém
  • 500 g klasické Lučiny
  • 250 g (vanička) plnotučného tvarohu
  • 60 g cukru
  • 3 vejce
  • vanilkový extrakt (asi deset kapek)
Navrch

Jak na to:

Troubu předehřejeme na 150 °C . Na dno formy vložíme kulatý kus pečícího papíru.
V mixéru si rozmixujeme sušenky. Rozpustíme máslo a pak jej smícháme s cukrem. Máslo s cukrem pak pečlivě smícháme s rozmixovanými sušenkami.
Kulatou formu si vymažeme tukem nebo vystříkáme olejem ve spreji. Prsty rovnoměrně na dno formy vpracujeme sušenkový základ. Uložíme do ledničky.
Rozšleháme vejce a vmícháme k nim tvaroh, vanilkový extrakt, Lučinu a cukr. Směs plň pak rovnoměrně rozetřeme na připravený sušenkový základ a necháme odležet ještě dalších 10 minut v lednici.
Připravený dort dáme péct do trouby asi na 45 minut. Okraje zezlátnou, bílá část lehce ztuhne. Vypneme troubu, vyjmeme cheesecake a necháme ho na lince (stále ve formě) vychladnout. Z formy vyjmeme cheesecake až těsně před krájením a podáváním. Podáváme ozdobené karamelovou omáčkou.

Také by se vám mohlo líbit...

Žádné komentáře

    Přidat komentář

    Sdílet na Pinterestu

    Sdílej