Zdravím milovníci sladkého! Mám pro vás snadný recept na karamelovou omáčku. Prý vydrží v lednici až týden, ale to jsme dosud neměli možnost vyzkoušet, do tří dnů je vždycky pryč!
Karamelovou omáčku můžete využít mnoha způsoby. Můžete s ní ozdobit zákusky a dorty, můžete s ní naplnit palačinku nebo jí můžete přidat třeba do banánového koktejlu. Můžete si jednoduše oloupat banán, na něj dát šlehačku a dozdobit karamelovou omáčkou. Karamel a banány jdou skvěle dohromady.
Co potřebujeme:
Na formu o průměru cca 26 cm potřebujeme:
- tuk na vymazání (olej ve spreji)
Sušenkový základ
- 200 g sušenek Lotus
- 30 g cukru
- 120 g másla
Krém
- 500 g klasické Lučiny
- 250 g (vanička) plnotučného tvarohu
- 60 g cukru
- 3 vejce
- vanilkový extrakt (asi deset kapek)
Jak na to:
Troubu předehřejeme na 150 °C . Na dno formy vložíme kulatý kus pečícího papíru.
V mixéru si rozmixujeme sušenky. Rozpustíme máslo a pak jej smícháme s cukrem. Máslo s cukrem pak pečlivě smícháme s rozmixovanými sušenkami.
Kulatou formu si vymažeme tukem nebo vystříkáme olejem ve spreji. Prsty rovnoměrně na dno formy vpracujeme sušenkový základ. Uložíme do ledničky.
Rozšleháme vejce a vmícháme k nim tvaroh, vanilkový extrakt, Lučinu a cukr. Směs plň pak rovnoměrně rozetřeme na připravený sušenkový základ a necháme odležet ještě dalších 10 minut v lednici.
Připravený dort dáme péct do trouby asi na 45 minut. Okraje zezlátnou, bílá část lehce ztuhne. Vypneme troubu, vyjmeme cheesecake a necháme ho na lince (stále ve formě) vychladnout. Z formy vyjmeme cheesecake až těsně před krájením a podáváním. Podáváme ozdobené
karamelovou omáčkou.
Jmenuji se (a jestli jste četli název blogu tak pozor, přijde šok) Bára. Jsem narozená ve znamení ryb, což sedí perfektně. Miluji svoji rodinu, miluji umění v mnoha jeho podobách, miluji jídlo a miluji svůj život. Miluji a maluji, jak zpívá Neckář. A mám neutuchající touhu psát. Pokud v sobě najdete touhu číst, doufám, že pro vás bude tenhle blog zdrojem potěšení, zajímavostí a dobrých tipů.
Žádné komentáře