0
Recepty

Špagety se zelenou sýrovou omáčkou

Jestli chcete vážně bombu, pak ji právě přináším. Tohle jídlo je fantastické, je to potěšení pro chuťové pohárky. Ano, toto jídlo rozhodně není dietní, to ani omylem, je to bomba jak chuťová, tak kalorická, ale alespoň jednou za čas by si každý měl dopřát něco tak dobrého, jako jsou tyhle špagety se zářivě zelenou omáčkou ze sýra s příchutí bazalkového pesta.

Co potřebujeme (porce pro 4 osoby)

  • cca 250 g zelený sýr (gouda) Basiron pesto
  • lžíci másla
  • sůl a pepř
  • šťávu z cca 1/2 citrónu
  • lžíci olivového oleje
  • na plátky nakrájenou kvalitní šunku (s co nejvyšším procentem masa)
  • těstoviny (špagety)
  • smetanu ke šlehání (250 ml)
  • česnek (cca 2 stroužky)
  • cibuli

Postup

Nakrájíme si cibuli nadrobno, plátkovou šunku na kostičky, sýr nastrouháme a česnek prolisujeme.

Dáme do lehce osolené vody vařit špagety.

Na jedné hlubší pánvi (já používám wok pánev) si rozehřejeme dohromady lžíci olivového oleje a lžíci másla. Osmahneme lehce nakrájenou cibuli (jen než zesklovatí), přidáme k ní šunku a smažíme na pánvi asi pět až deset minut, promícháváme sem tam vařečkou.

Přidáme asi na minutu až dvě prolisovaný česnek.

Zalijeme smetanou ke šlehání, ztlumíme sporák na nižší stupeň a do teplé smetany pak nasypeme nastrouhaný sýr. Mícháme pomalu vařečkou, dokud se sýr hezky nerozpustí a nespojí se smetanou a vytvoří hladkou zelenou omáčku.

Ochutíme citronovou šťávou (podle chuti), solí a pepřem (soli i pepře stačí špetka, ale dejte si tam podle chuti).

Slijeme těstoviny, vrátíme do suchého hrnce a přilijeme omáčku. Ihned pořádně promícháme a hned podáváme. Dobrou chuť!

P.S. Na fotkách to tak nevypadá, ale ta barva je vážně úžasná, zelená. 😀

Také by se vám mohlo líbit...

Žádné komentáře

    Přidat komentář

    Sdílet na Pinterestu

    Sdílej