0
Ostatní

Krásné první září

Ahoj přátelé, tak jak jste si užili prvního září? Nastoupili vaše děti do školy? Možná dokonce do první třídy? Nebo do školky?

Dnes měla má starší dcera nastoupit do nové školy. Nachystaly jsme spolu všechno, oblečení, aktovku, penál… A pak chudinka v noci a ráno zvracela a do školy jsem ji nepustila. Teď už vypadá dobře, ale ráno to k tomu prostě nebylo. Šla jsem tedy mladší odvést do nové školky, ze které byla okamžitě nadšená. Navíc má milou (alespoň od pohledu) paní učitelku. Pak jsem šla za učitelkou starší dcery, abych vyzvěděla všechny potřebné informace o škole, družině, jídelně a kroužcích, platbách, a vůbec o všem možném. Ještě teď z toho mám hlavu jako meloun.

Tak. Konec prázdnin jsme nečekaně strávili v Itálii. Byla to vyloženě hurá akce, vyjeli jsme tam pracovně na pár dní. Odpoledne mi manžel řekl že pojedeme, a ve čtyři ráno jsme jeli. Byla to fantazie. Domy byly nádherně barevné, každý jinak a s jinými barevnými okenicemi. Italové byly většinou sice v černém nebo v béžovém a tak podobně, ale turisti to vyvážili barevnými přehozy, které si dávali přes plavky. Všude bylo živo a veselo, skoro jako by jim tam žádný koronavir neřádil. Ale jeho přítomnost jsme poznali na některých opatřeních. Do obchodů a v hotelu se muselo chodit s rouškou, k dispozici byla na různých místech dezinfekce a ráno jsme si sice na bufetu mohli ukázat, co chceme k snídani, ale nebyl to stejné, jako když si nabíráte sami. Já to dělala tak, že jsem si nabrala vždycky nějakou horu všeho možného a odnesla si to ke stolu. Dělám to vždycky, kde jsou švédské stoly a bufety, jsem jako utržená ze řetězu. A teď jsem si měla ukazovat. To se ví, že jsem si toho nabrala méně, než kdybych si nabírala sama. Nechtěla jsem vypadat nenažraně. A taky paní, co mi nandavala se pořád ptala Hotovo? Stačí? A mě to sice bylo trochu blbí, ale pořád jsem ukazovala na další dobroty. 😀

Itálie byla fantastická. Tedy až na to, že ke konci dostala starší dcera zánět ucha. A našla jsem si tam kamarádku, Italku, kterou jsem nestydatě požádala o emailovou adresu a tenhle týden jí plánuji napsat.

Po návratu mi dorazil donutovač na mini koblihy z Lidlu, který jsem musela hned vyzkoušet. Byla s ním sranda, velmi snadno se používá a na dětské oslavy a podobně bude skvělý. Ještě mi přišly barvy z eshopu Yuppi.cz a krásný balíček z Chaukiss.cz, ale o tom víc zítra.

Mějte se krásně a přeji úspěšný školní rok vašim dětem i vám! 🙂

Také by se vám mohlo líbit...

Žádné komentáře

    Přidat komentář

    Odebírejte newsletter a dostanete upozornění na každý nový článek 

    Přihlášení bylo úspěšné.

    Sdílet na Pinterestu