0
Doporučené Recenze

Recenze nového románu Ještě jsme se nepotkali

Sophie Cousens je autorkou knižní novinky Ještě jsme se nepotkali, kterou jsem si vybrala pro dnešní recenzi. Jdeme na to.

Anotace (booktook.cz)

Co kdybyste si na letišti vyzvedli cizí kufr a pak se bezhlavě vydali hledat jeho majitele? Redaktorka lifestylového časopisu a beznadějná romantička Laura se vydává na služební cestu na Normanské ostrovy. Její výprava se však nezačíná zrovna nejlépe. Po trapném setkání s nejvíc sexy mužem, jakého kdy viděla, dorazí do hotelu a zjistí, že si na letišti vzala špatný kufr. Když ho otevře, má pocit, že člověk, kterému zavazadlo patří, musí být její spřízněná duše. Pokud se Laura něco při své práci naučila, pak to, že proti osudu se bojovat nedá. Takže teď už jen stačí tajemného cizince vyhledat…

Můj názor

Romantička v hlavní roli, které se osud začne vysmívat do tváře pomocí omylem vyměněného kufru a dvou hezounů, ze kterých si má (chudák holka) vybrat. Kamarádky s rozdílnými radami, jak se má  rozhodnout. A nové prostředí, které hlavní hrdinku donutí zamyslet se nad svým dosavadním životem. Myslím, že jsem to shrnula, a teď se na to podíváme trochu lépe.

Moc se mi líbí humor a romatika, které knížku provází. Hlavní hrdinku je snadné si oblíbit, i když si občas ťukáte na čelo, jaká je to naivka. Ale je pochopitelné, že se jí stala, po výchově, které se jí dostalo a práci, kterou Laura (hlavní hrdinka) vykonává. Poslouchat lidi, jak vám každý den vypráví romantické příběhy o tom, jak se dali dohromady, to se musí někde podepsat, že? Příběh není příliš překvapivý, už někde v první čtvrtině vytušíte, jak se odehrávat, což ale nijak neubírá na jeho kouzlu. I tak si totiž užijete sympatický, kouzelně romantický a místy rozkošně vtipný příběh, od první stránky až po tu poslední. Ještě by se mi za mě osobně líbilo mírně větší řádkování, to vím že jsem si říkala hned co jsem knížku otevřela, ale i tak se knížka dobře čte.

S radostí ji doporučuji všem romantickým duším.

O knize Ještě jsme se nepotkali

Knihu Ještě jsme se nepotkali napsala britská autorka Sophie Cousens, do češtiny přeložila Dana Stuchlá a v České republice ji vydalo nakladatelství Euromedia pod značkou Ikar, kterým tímto za výtisk velice děkuji. Knížka má 336 stran (33 kapitol, epilog a poděkování), měkkou obálku, kterou upravila Lucie Vávrová.

Také by se vám mohlo líbit...

2 Komentáře

Přidat komentář

Odebírejte newsletter a dostanete upozornění na každý nový článek 

Přihlášení bylo úspěšné.

Sdílet na Pinterestu