0
Doporučené Recenze

Smrt číhá na jarmarku – další díl skvělé detektivky

Když jsem  se dozvěděla, že vyšla další detektivka od dua spisovatelů Anderse de la Motte a Månse Nilssona, s názvem Smrt číhá na jarmarku, skákala jsem metr vysoko. Vážně jsem se těšila. A hned vám řeknu proč.

Už první díl (s názvem Smrt přichází na prohlídku) vyniká výborně vykreslenými postavami, nečekanými zvraty událostí a skvělým detektivním příběhem. Nabízí se tedy otázka – bude taková i kniha Smrt číhá na jarmarku?

O čem příběh knihy Smrt číhá na jarmarku je

Příběh se stále odehrává v idylickém městečku na jihu Švédska, kde tráví svou dovolenou Peter Vinston, komisař z oddělení vražd ze Stockholmu. Zdravotní stav se mu výrazně zlepšil, tak si užívá zbytek své dovolené, z níž začátek trávil vyšetřováním případu, kolem kterého se točila předchozí kniha. Schází se s milovanou dcerou Amandou, bývalou ženou Christinou a jejím současným manželem Poppem. Blíží se velká událost, místní jarmark, kde se budou prodávat starožitnosti a blíží se také natáčení pořadu Lovci starožitností, který se má konat na Poppově zámku. Na jarmarku však dojde k vraždě a Peter Vinston se po boku z počátku ne příliš nadšené Tove Espingové vrací k vyšetřování další místní vraždy. Vzhledem k tomu, že obětí je nepříliš oblíbený a ne dvakrát čestný Nalle, není o podezřelé nouze. A stopy se pomalu vynořují a je na vyšetřovatelích, aby je následovali až k pachateli.

Můj názor

Anders de la Motte a Måns Nilsson nezklamali. Opět mi naservírovali skvělou detektivku. Jsem skutečně nadšená!

Celý případ, od začátku až do konce, mě bavil. Bylo napínavé sledovat nové stopy spolu s vyšetřovateli, “být” u výslechů jednotlivých postav a čekat, kam vyšetřování povede. Rozhodně nečekejte suchou povrchní nudu, kdy uhádnete se stoprocentní jistotou vraha hned na začátku (že by zahradník?). Naopak. Detektivka je promyšlená a skvostně zpracovaná, dalo by se říci že tak trochu ve stylu královny detektivek – Agathy Christie. Věřím, že si stejně jako já užijete novou detektivku Smrt číhá na jarmarku. Tak, a já teď budu číhat na novou detektivku, doufám, že mě Anders de la Motte a Måns Nilsson nenechají dlouho čekat! 😀

Na začátku knihy se mi líbí i praktický přehled jednotlivých osob, které v příběhu vystupují.

O knize Smrt číhá na jarmarku

Knihu Smrt číhá na jarmarku napsali Anders de la Motte a Måns Nilsson, přeložila Helena Matocha a obálku upravila Soňa Šedivá. Kniha má 440 stran a pevné desky s přebalem, který nese (stejně jako předchozí díl) moc hezkou ilustraci. Knihu vydalo nakladatelství Euromedia pod značkou Kalibr a já jim tímto za knihu velice děkuji. Moc jsem si ji užila!

Také by se vám mohlo líbit...

Žádné komentáře

    Přidat komentář

    Odebírejte newsletter a dostanete upozornění na každý nový článek 

    Přihlášení bylo úspěšné.

    Sdílet na Pinterestu