0
Doporučené Recenze

Konečně vyšel Chameleon v lentilkách!

Chameleon v lentilkách je geniální název nové humorné knížky Zuzany Hubeňákové, a tak jsem se rozhodla, že mi pro názorné doplnění recenze dnes pomůže náš domácí plastový chameleon. Pojďte se podívat.

Chameleon v lentilkách

Knížka Chameleon v lentilkách je vlastně soubor humorně napsaných reportáží. Knížku jsem nedočkavě vyhlížela, hlídala si nabídku nakladatelství Euromedia stejně jako autorčiny Facebookové stránky. A proč se knížka jmenuje zrovna Chameleon v lentilkách? To vysvětluje podnadpis, který zní: Odpovědi na otázku, jak lehké je se ve všem dočista ztratit. Autorka dále název rozebírá v úvodním textu, kde popisuje snahu lidí splynout s různorodým okolím.

Můj názor

Zuzanu Hubeňákovou jsem skrze její vtipné knihy objevila relativně nedávno, když vyšla její knížka s názvem Nejhezčí mezi krávami. Byla to sice ode mě tehdy střela naslepo, ale zato krásně trefila cíl. U knihy jsem se náramně bavila, a proto jistě není překvapením, že mi jméno Zuzana Hubeňáková uvízlo v paměti a v hledáčku pro budoucí knížky a vtipné texty, které sem tam přidává i na Facebooku. V době, kdy vyšla Nejkrásnější mezi krávami už měla paní Hubeňáková za sebou šest knih, je to tedy autorka protřelá a svého řemesla znalá. Má krásný smysl pro humor a hezky si hraje s češtinou. To je něco pro mě. Narážky v jejích knihách považuji ve většině případů za trefné a vtipné.

Zajímavá je knížka Chameleon v lentilkách nejen díky skvělému názvu a kouzelnému humoru, ale také díky obsahu. Každá reportáž je z jiného prostředí, jednou nahlédne do světa rybářů, jindy dobrovolných hasičů, hráčů šipek, nožířů, či dokonce břichomluvců. Autorka se nebojí ledacos vyzkoušet na vlastní kůži, zrovna tak, jako správný reportér. Text se krásně čte, díky zvolenému fontu i velikosti písma a veselé ilustrace knížku báječně doplňují.

Knížka je zábavná a přináší zajímavý pohled na různé koníčky a zaměstnání. Doporučuji!

O knize

Knihu Chameleon v lentilkách napsala Zuzana Hubeňáková, veselou obálku s ilustrací Michala Neradila vytvořila Gabriela Janovská, ilustrace v knize zpracoval již zmíněný Michal Neradil. Kniha má 368 stran, pevné desky a vydalo ji nakladatelství Euromedia pod značkou Ikar, kterým tímto za výtisk děkuji.

Také by se vám mohlo líbit...

Žádné komentáře

    Přidat komentář

    Odebírejte newsletter a dostanete upozornění na každý nový článek 

    Přihlášení bylo úspěšné.

    Sdílet na Pinterestu