0
Doporučené Recenze

Recenze komiksu Morgavsa & Morgana – Božské hamižnice

Dnešní recenze se týká moc sympatického komiksu pro děti a mládež, který se jmenuje Morgavsa & Morgana – Božské hamižnice. Autorem je Petr Kopl, který bude i hostem letošního pražského Comic Conu.

Potěšilo mě, že autorem tohoto skvělého komiksu je právě Petr Kopl. Vždy mě potěší, když něco skvělého vzejde od našich rodáků. Morgavsa & Morgana mají již celou sérii, přičemž Božské hamižnice jsou momentálně nejnovějším, šestým dílem. Pro přečtení komiksu ale nutně nepotřebujete znát předchozí díly, ani já je neznala, a v příběhu jsem se vyznala.

Komiks Morgavsa & Morgana – Božské hamižnice se skládá z několika kapitol, které na sebe přímo navazují. Příběh popisuje čarodějnici Morganu a její malou učednici Morgavsu na dlouhé cestě za nalezením ztracené jisté kočky. Cestují v kočáře, ve kterém mají zapřaženého sebestředného Pegasa a doprovází se ještě mluvící krkavec Krákal. Společně jsou po cestě několikrát vyrušeni, a každé vyrušení je jednou kapitolou knížky. Například si vydělají peníze jako účinkující v pořadu o vaření lektvarů, navštíví nesmrtelného Utanapištima, dokonce potkají známé postavy Čtyřlístku (Fifinku, Bobíka a jestli si vzpomenete na jména těch dalších dvou – kocoura a zajíce? Aha?).

Knižní podoba mě moc potěšila, protože upřednostňuji tvrdé desky, které tahle kniha má. Vše je krásně barevné, texty jsou skvěle čitelné, a celé zpracování považuji za velmi povedené. Navíc mohu říct, že se mi výtvarný styl pana Kopla opravdu líbí, postavy mají skvěle propracované charaktery a knížce nechybí příjemný humor.

Komiks Morgavsa & Morgana – Božské hamižnice s radostí doporučuji, jde o velmi povedený komiks.

O komiksu Morgavsa & Morgana – Božské hamižnice

Komiks Morgavsa & Morgana – Božské hamižnice vytvořil Petr Kopl. Kniha má pevné desky a 80 stran. Doporučený věk čtenářů je od 7 let. Za výtisk děkuji nakladatelství Grada, které knihu vydalo pod značkou Bambook.

Další komiksy

Chcete tipy na další komiksy? Přečtěte si recenze na Píseň moře či Vlkochodci.

Také by se vám mohlo líbit...

Žádné komentáře

    Přidat komentář

    Odebírejte newsletter a dostanete upozornění na každý nový článek 

    Přihlášení bylo úspěšné.

    Sdílet na Pinterestu