0
Doporučené Recenze

Vlkochodci – recenze nového komiksu, který vznikl podle filmové předlohy

Dnešní recenze odhalí nový grafický román (komiks) Vlkochodci. Autorem komiksové adaptace je Sam Sattin a vzniklad podle filmové předlohy.

Anotace

Mladá Angličanka Robyn a její otec, mistr lovčí, se vydávají do Irska, aby pomohli lordu protektorovi vyhubit poslední zdejší vlky, a zkrotit tak tuto divokou zemi. Robyn by svému otci ráda pomohla, místo toho je ale nucena zůstat za hradbami města Kilkenny a dřít se s ostatními dívkami v paláci jako služka.

Jednoho dne se proto vydá do divočiny na vlastní pěst. Hned na okraji lesa ji ale přepadne vlčí smečka, a nebýt divoženky Mebh, kdo ví, jak by to dopadlo. Obě dívky se záhy skamarádí a Mebh Robyn ukáže, jak vypadá život v lese mezi divokými šelmami. Patří totiž mezi Vlkochodce – starý keltský kmen, jehož členové jsou schopni měnit se ve vlky.

Mebh a její matka jsou však poslední svého druhu a angličtí okupanti pro ně představují nepřítele, se kterým se ještě nikdy nesetkaly. Pokud Robyn svým novým přátelům nepomůže, hrozí, že jejich národ navždy zmizí ze světa

Můj názor

Já osobně filmovou předlohu neznala, ale mé děti ano. Původní filmové ztvárnění tohoto příběhu bylo dokonce nominováno na Oskara. Když jsem si pustila ukázku, musela jsem uznat, že mě to nepřekvapuje. Už jen výtvarné ztvárnění je moc pěkné.

Ale nyní ke knize Vlkochodci. Tento komiks je moc pěkný. Pro mě byl vítaným zpestřením po řadě knih bez ilustrací. Příběh se zakládá na známých prvcích, jako jsou předsudky, přátelství  a boj proti strachu. Hlavní hrdinka Robyn, která byla vychována v přesvědčení, že vlci jsou zlý, dokáže mít natolik otevřenou mysl, aby dokázala vidět, jak se věci skutečně mají. Moc se mi líbí výtvarné ztvárnění. Pokud pominu font písma u jmen na obálce, kdy mě nutí číst na pravé straně jméno autora jako Saccin místo Sattin, tak je obrazové ztvárnění dokonalé. Knížku máte přečtenou raz dva, textu je tam málo, ale obrázků plné stránky. Nádhera! Má dcera přečetla knížku ještě dřív než jsem se k ní dostala já. Jsem za to ráda, protože věřím, že podobné knihy děti přivedou ke čtení. A nejen děti.

O knize Vlkochodci

Autorem komiksu Vlkochodci je Sam Sattin, do češtiny přeložila Eliška Boudová. Obálku vytvořil Ching N. Chan, ilustrace Tomm Moore a Maria Pareja. Kniha má měkké desky, 272 stran. Vydalo nakladatelství Grada pod značkou Bambook, kterým tímto za výtisk velice děkuji.

Další komiksy

Chcete tipy na další komiksy? Přečtěte si recenze na Píseň moře či Morgavsa & Morgana – Božské hamižnice.

Také by se vám mohlo líbit...

Žádné komentáře

    Přidat komentář

    Odebírejte newsletter a dostanete upozornění na každý nový článek 

    Přihlášení bylo úspěšné.

    Sdílet na Pinterestu