0
Doporučené Recenze

Recenze knihy Zahrada do vázy

Někdy se to tak krásně sejde… Třeba jako když jsme si začali plánovat stěhování z bytu do malého domečku a vyšla kniha Zahrada do vázy. Mít vlastní kytice, které si nastříhám z keřů před domem, to mi zní nádherně. Otázka teď ale zní – jaká vlastně je kniha Zahrada do vázy?

Zahrada do vázy

A protože obal se s travnatým pozadím se sedmikráskami tak krásně maskoval, tady přikládám ještě obal na jiném “podloží”. 😀

Obsah

Když jsem se podívala blíže na samotnou autorku, dočetla jsem se, že je vášnivá zahradnice. Napsala již tři knihy a na jedné se podílela, a víc než 10 let spolupracuje s neziskovkami a přispívá texty o přírodě a zahradničení do různých médií. Je to tedy profík, a navíc dost aktivní. Od takového člověka si ráda nechám poradit, jak a co pěstovat. Zjistila jsem také, že už mám doma jednu její knihu, konkrétně Zahrada žije, na kterou najdete recenzi zde.

Autorka píše také na svůj blog http://www.zahradamebavi.cz/.

Kniha Zahrada do vázy mě potěšila. Nejen, že má nádhernou obálku plnou barevných květin, ale líbí se mi i obsahem. V přehledném seznamu na začátku knihy se dobře zorientujete a můžete si přečíst, co vás zajímá. Vše je přehledně rozděleno do následujících kapitol:

  • Plánování a příprava
  • Péče o rostliny
  • Profily rostlin

Plánování a příprava

V této kapitole autorka píše o tom, jak si vše rozvrhnout a naplánovat. Řekne nám čtenářům čím začít, jak vybrat správné rostliny k pěstování, kolik rostlin pěstovat, kdy co kvete, co by měl pěstovat zahradník naprostý začátečník s nadšením pro pěstování, co náročnější zahradník nebo třeba zahradník s nedostatkem času. Plány záhonů tu najdete i v grafickém zpracování, což je velmi praktické.

Péče o rostliny

Zde autorka popisuje, jak se průběžně o rostliny starat, jak vytvořit živou zahradu, popíše zahradní kalendář a dokonce poskytne informace o hmyzu, který zahradu obývá. Další informace se týkají už řezu květin, jak se o řezané květiny starat, jak si uvázat kytici a jak vybrat vhodnou vázu.

Profily rostlin

Nakonec nám představí velké množství úžasných rostlin a květin, které můžeme zkusit vypěstovat. Najdeme tu dvouletky, letničky, trvalky a mnoho dalšího. Mě se třeba moc líbí cínie čili Ostálka lepá, překrásné jsou hledíky, úchvatné jsou mečíky, slunečnice, jiřiny i pryskyřníky. Nesmím zapomenout ani na úžasné chrpy a pivoňky. Tolik krásných květin!

Můj názor

Kniha poskytuje velké množství užitečných informací a jsou podány čtenáři tak, že je pochopí i laik jako já. To je pro mě to hlavní. Miluji práci na zahradě a pěstování, ale připouštím, že jsem stále naprostý začátečník. Tato kniha mě motivuje a láká mě krásnými fotografiemi květin, které toužím mít na zahradě i doma ve váze.

Kniha se mi moc líbí, protože je přehledná, krásná a zajímavá. A navíc má rozkošnou růžovou záložkovou šňůrku a pevné desky. ♥ Jednoznačně ji doporučuji každému, kdo touží po tom si vypěstovat nádherné květiny, které by si případně mohl nařezat i do vázy.

O knize

Zahrada do vázy je dílem Anity Blahušové a nakladatelství Smart Press. Má 224 stran, pevné desky a záložkovou šňůrku. Obálku, ilustrace a grafickou úpravu obstarala Kateřina Kamenická. Za tuto knihu velice děkuji. ♥

Také by se vám mohlo líbit...

Žádné komentáře

    Přidat komentář

    Odebírejte newsletter a dostanete upozornění na každý nový článek 

    Přihlášení bylo úspěšné.

    Sdílet na Pinterestu