0
Doporučené Recepty

Okurkový salát

Velice snadný, velice dobrý, takový je okurkový salát. Chuť doladíte cukrem a octem, ale s obojím opatrně!

Co potřebujeme

  • 2 okurky
  • špetka soli
  • čajová lžička octa / citrónová šťáva
  • trocha vody
  • špetka pepře
  • lžíce krupicového cukru

Jak na to

Nahrubo nastrouháme do větší hluboké mísy dvě okurky, přilijeme k nim trochu studené vody (jen aby kousky okurky byly sotva ponořené), přidáme polévkovou lžíci octa (můžete vyzkoušet i citrónovou šťávu, ale já osobně používám klasický kvasný lihový ocet), přimícháme polévkovou lžíci krupicového cukru, špetku soli a špetku pepře. Ochutnáme a případně přidáme po troškách ocet, cukr nebo obojí. Přidávejte opatrně, pořádně zamíchejte (aby se cukr stihl rozpustit) a ochutnejte. Až budete spokojeni, přikryjte mísu se salátem potravinářskou fólií a vložte salát do lednice. Je příjemné, když je alespoň mírně vychlazený. Dobrou chuť!

Tip: Salát je skvělý kdykoliv, ale zkuste jej například po řízcích s bramborovou kaší, to je dokonalost o dvou chodech! 🙂

Také by se vám mohlo líbit...

Žádné komentáře

    Přidat komentář

    Sdílet na Pinterestu

    Sdílej