Velice snadný, velice dobrý, takový je okurkový salát. Chuť doladíte cukrem a octem, ale s obojím opatrně!
Co potřebujeme
- 2 okurky
- špetka soli
- čajová lžička octa / citrónová šťáva
- trocha vody
- špetka pepře
- lžíce krupicového cukru
Jak na to
Nahrubo nastrouháme do větší hluboké mísy dvě okurky, přilijeme k nim trochu studené vody (jen aby kousky okurky byly sotva ponořené), přidáme polévkovou lžíci octa (můžete vyzkoušet i citrónovou šťávu, ale já osobně používám klasický kvasný lihový ocet), přimícháme polévkovou lžíci krupicového cukru, špetku soli a špetku pepře. Ochutnáme a případně přidáme po troškách ocet, cukr nebo obojí. Přidávejte opatrně, pořádně zamíchejte (aby se cukr stihl rozpustit) a ochutnejte. Až budete spokojeni, přikryjte mísu se salátem potravinářskou fólií a vložte salát do lednice. Je příjemné, když je alespoň mírně vychlazený. Dobrou chuť!
Tip: Salát je skvělý kdykoliv, ale zkuste jej například po řízcích s bramborovou kaší, to je dokonalost o dvou chodech! 🙂
Vyzkoušeli jste recept nebo hledáte další tipy na recepty?
Jestli jste vyzkoušeli jste recept? Chutnal Vám? Podělte se s ostatními o svou zkušenost a napište pod receptem do komentářů. Nebo máte nápady na vylepšení? Budu moc ráda za zpětnou vazbu. ♥
Navštivte rubriku recepty a najděte si další recept! Zkuste například Mrkvový salát ze tří ingrediencí, kuřecí vývar nebo Kynutou tvarohovou buchtu s ovocem.
Žádné komentáře