0
Recepty

Mrkvovo jogurtové muffiny, které si zamilujete!

A teď něco sladkého, co se bude tvářit děsně zdravě, ale ve skutečnosti je to hotové potěšení pro každého mlsouna! Skvěle se hodí k snídani, ke svačince nebo když má dorazit návštěva. Jsou to mrkvové muffiny a jsou výborné i bez krému, ale pokud chcete, přidávám recept i na vhodný krém. Jestli chcete jen pocukrovat, můžete využit šablonky (klidně si něco jen vystřihněte do papíru) a dozdobit pomocí sítka muffiny moučkovým cukrem. Těsto při tomto množství vychází na cca 27 malých muffinů.

Co potřebujeme

  • 140 ml bílého jogurtu (může být i 135 g)
  • špetka soli
  • 100 g másla
  • 4 vejce
  • kypřící prášek
  • 240 g očištěné a nastrouhané mrkve
  • pár kapek vanilkového extraktu (nemusí být)
  • 360 g polohrubé mouky
  • 360 g krupicového cukru (může být i méně)
  • 1 lžíce citrónové šťávy

Krém navrch

  • 250 g Lučiny
  • 1 hrnek cukru moučka
  • šťáva z půlky citrónu
  • 1/2 lžičky vanilkového extraktu
  • 1 lžíce másla

Ingredience na krém smícháme a dáme vychladit do lednice.

Postup (muffiny)

  1. Předehřeji troubu na 190°C.
  2. Našlehám jogurt, rozpuštěné máslo a vejce. Přidám mrkev a citrónovou šťávu. V jiné míse smíchám suché ingredience a pak vmíchám k těm tekutým.
  3. Naplním muffinové formičky, těsně pod okraj a dám péct na cca 30 minut.

Vidíte, že je to jednoduché a docela rychlé. A počkejte až ochutnáte! Díky jogurtu to jsou lehké, lahodné, měkké muffiny, které se dobře jí a skvěle chutnají.

 

Také by se vám mohlo líbit...

Žádné komentáře

    Přidat komentář

    Sdílet na Pinterestu

    Sdílej