0
Recepty

Máslové sušenky s mléčnou čokoládou

Od chvíle, co jsem poprvé ochutnala úžasné sušenky z novozélandského obchůdku (okénka) Mrs. Higgins se sušenky staly mojí tajnou vášní. Pekly je na místě a tak sušenky voněly široko daleko. Nejvíc jsem milovala sušenky s bílou čokoládou a makadamovými ořechy. A asi nemusím ani říkat, že domácí sušenky se s kupovanými nedají vůbec srovnat.

Co budeme potřebovat (na množství asi 20 kousků, ale záleží na velikosti sušenek)

  • 250 g změklého másla (1 kostka)
  • 170 g krupicového cukru
  • 170 g třtinového cukru
  • pár kapek vanilkového extraktu (já dala asi patnáct kapek)
  • 2 vejce
  • 2 lžíce vody
  • 340 g hladké mouky
  • 1 lžíci jedlé sody
  • 200 g mléčné čokolády (rozkrájené na maličké kousky – já každý čtvereček rozkrájela na 4 až šest kousků)

Jak na to

Zapneme si v troubě horkovzduch a předehřejeme ji na 180 °C.

Nakrájíme si čokoládu na maličké kousky.

Změklé máslo rozkrájíme na kousky, vhodíme do mísy od robota, přidáme všechen cukr a vanilkový extrakt a asi 3 minuty necháme šlehat v robotu. Pak zašleháme i vejce a vodu.

Do jiné mísy si dáme mouku a jedlou sodu a smícháme. Přisypeme suché ingredience do mísy od robota a vše necháme smíchat, až se vytvoří těsto. Přihodíme kousky čokolády a lehce promícháme.

Připravíme si na plech kus pečícího papíru, vezmeme do rukou dvě polévkové lžíce a klademe hrudky těsta o velikosti pingpongového míčku. Na plech se vejde přibližně pět až šest hrudek. Moc si s nimi nehrajte, hrudky se samy roztečou do podoby sušenek. Dáme péct.

Pečeme asi deset minut, hrudky se roztečou do požadovaného tvaru a okraje hezky zezlátnou. Teď přijde obtížná část, musíte totiž sušenky přendat někam (já používám vál) kde vychladnou a ztuhnou. Teď totiž nejsou ještě úplně tvrdé, upečené jsou stále trochu měkké, ale určitě si s nimi poradíte. Použijte obracečku. Na vále pak vychladnou a ztvrdnou. Studené sušenky ukládejte do uzavíratelné nádoby, kde pak vydrží i několik dní.

Vyzkoušeli jste recept nebo hledáte další tipy na recepty?

Jestli jste vyzkoušeli jste recept? Chutnal Vám? Podělte se s ostatními o svou zkušenost a napište pod receptem do komentářů. Nebo máte nápady na vylepšení? Budu moc ráda za zpětnou vazbu. ♥

Navštivte rubriku recepty a najděte si další recept! Zkuste například Kynutou tvarohovou buchtu s ovocem, Skořicové šneky s polevou (absolutní slast!) nebo Slané (a snadné) šneky se šunkou a sýrem.

Také by se vám mohlo líbit...

Žádné komentáře

    Přidat komentář

    Odebírejte newsletter a dostanete upozornění na každý nový článek 

    Přihlášení bylo úspěšné.

    Sdílet na Pinterestu