0
Recepty

Krůtí maso se salátem

Tahle lehce štiplavá chuťovka je výborná, zdravá a dietní večeře. Kvůli té štiplavosti není úplně vhodná pro děti, ale dospěláci si určitě tak říkajíc pošmáknou 🙂 Tohle jídlo vyžaduje jednu z dražších surovin, a to parmazán. Neměňte jej za eidam, protože parmazán má svojí specifickou a výraznou chuť, která je u tohoto jídla žádoucí. Inu, uvidíte sami.

Co potřebujeme

  • hlávkový sálát
  • krůtí prso
  • grilovací koření

– na zálivku

  • dijonskou hořčici (1 lžíci)
  • 2 lžíce bílého vinného octa
  • 5 lžic olivového oleje
  • stroužek česneku
  • cca 30 g strouhaného parmazánu

Postup

Salát natrháme na jednotlivé listy a ty pak na menší proužky. Omyjeme je a usušíme, dobře se to dělá za pomoci odstředivky, pokud ji máme. Salát sušíme proto, aby pak voda nezředila zálivku.

Připravíme si zálivku. Do prázdné skleničky (nějaké malé, třeba od přesnídávky nebo marmelády) dáme vylisovaný česnek, olej, ocet a hořčici. Skleničku zavřeme a pořádně s ní zatřepeme, aby se vše spojilo do zálivky. Skleničku pak otevřeme a vmícháme polévkovou lžíci jemně nastrouhaného parmazánu, a pak lehce promícháme se zálivkou.

Očištěný a nakrájený salát v míse polijeme zálivkou a rukama (snad nemusím říkat, že čistýma) promícháme, aby se zálivkou listy dobře obalily.

Maso okořeníme a dáme na rozehřátou pánev s troškou oleje. Maso osmažíme, pak ho dáme na papírové utěrky, aby z nich odsály přebytečný olej, maso natrháme a naskládáme na salát.

Pokud chceme, můžeme maso lehce posypat parmazánem a můžeme podávat.

Také by se vám mohlo líbit...

Žádné komentáře

    Přidat komentář

    Odebírejte newsletter a dostanete upozornění na každý nový článek 

    Přihlášení bylo úspěšné.

    Sdílet na Pinterestu