0
Recepty

Peču jiný brownies cheesecake a plním tak své předsevzetí!

Jak jsem zmínila v jednom z dřívějších článků, rozhodla jsem se ještě letos z obou svých zahraničních kuchařek přeměnit vybrané recepty ve skutečné jídlo.

Z knihy Treasury of New Zealand Baking to byla banánová buchta a teď konečně, i když skoro na konci roku, jsem se dokopala k receptu z druhé knížky. Knížka nese s název I❤sugar. Tentokrát se vybraným receptem stal brownies cheesecake. Je to trochu jiný recept než na cheesecake brownies, který jsem tu už dříve publikovala. V tomto receptu se podle knihy nepoužívá čokoláda, pouze kakao, takže jsem byla zvědavá, jak to dopadne. Podle ilustrační fotografie to vypadalo jako lákavá dobrota! Bude to stejný úspěch jako u banánové buchty nebo to bude propadák?

Příprava snadná, ingrediencí málo

Nebylo to nic těžkého a příprava byla rychlá. Stačilo pečlivě smíchat ingredience na kakaový základ a v druhé míse pečlivě smíchat ingredience na sýrovou vrchní vrstvu.

Co potřebujeme:

na těsto:

  • 175 g másla (+ na vymazání formy)
  • 3 polévkové lžíce kakaového prášku
  • 200 g krupicového cukru (já použila třtinový)
  • 2 vejce
  • 125 g hladké mouky

na cheesecake vrstvu:

  • 250 g krémového sýra (v receptu je ricotta, ale já měla doma jen jednu Lučinu a jednu Philadelphii. Tak jsem je použila, taky to tak jde.)
  • 40 g krupicového cukru
  • 1 vejce

Postup:

Předehřejeme si troubu na 180°C a vymažeme si obdélníkovou formu 28 x 18 cm (já použila kulatou formu. Rozpustíme si máslo, sundáme ze zdroje tepla a vmícháme kakao a cukr. Vmícháme dvě rozmíchaná vejce a pak mouku. Pečlivě rozmícháme a vlijeme do připravené formy.

Připravíme si cheesecake směs. Smícháme ricottu (v mém případě Lučinu a Philadelphii), cukr a vejce. Pečlivě smíchanou směs nalijeme na kakaovou směs a lžící uděláme ozdobný vír. Mě to moc nešlo, třeba se vám povede lépe.

Pečeme v předehřáté troubě 40 – 45 minut. I vrchní vrstva je pak pevná na dotek. Dáme vychladnout a rozkrájíme na kostičky (v mém případě na trojúhelníčky.

Výsledek

Myslím, že absencí čokolády se dosáhlo toho, že tohle brownies nebylo tak hutné a žvýkavé. Bylo to spíš něčím mezi brownies a kakaovou buchtou. Tahle “buchta” není moc sladká (je tak akorát) a přišla mi o trošku lepší po tom, co přečkala noc v lednici. To čokoládovému brownies podle mé zkušenosti neprospívá. Hotové to bylo raz dva, dobré a minimum ingrediencí je také nepopiratelné plus.

 

 

Také by se vám mohlo líbit...

Žádné komentáře

    Přidat komentář

    Odebírejte newsletter a dostanete upozornění na každý nový článek 

    Přihlášení bylo úspěšné.

    Sdílet na Pinterestu