0
Doporučené Recepty

Indická polévka s červenou čočkou

Exotickou chuť polévky jednoznačně podpoří koriandr a citrónová šťáva. Vychutnejte si harmonií chutí v této zdravé polévce. Skvělý způsob, jak začlenit luštěniny do jídelníčku, zvlášť pokud máte rádi indickou kuchyni!

Co potřebujeme:

  • 220 g červené čočky
  • 1 l kuřecího vývaru (kupuji hotový ve sklenicích ve farmářském obchodě)
  • 1 menší cibule
  • 2 – 3 stroužky česneku (prolisovaný)
  • 1 a půl lžičky mletého kmínu
  • půl lžičky drceného koriandru
  • půl lžičky mleté papriky (použil jsem lahůdkovou)
  • 2 bobkové listy
  • 2 mrkve
  • 1 červená paprika
  • 1 červená cibule (nakrájená na nudličky)
  • malá hrst čerstvého koriandru, nasekaného
  • citrónovou šťávu dle chuti (já použila skoro celý malý citrón, ale přidávejte po lžících a ochutnávejte, abyste to nepřehnali)
  • pepř a sůl

Jak na to

Do hrnce nalijeme kuřecí vývar, přidáme čočku a přivedeme k varu. Sebereme vzniklou pěnu a vmícháme cibuli, vylisovaný česnek, bobkový list a všechno koření (kromě pepře). Vaříme na nižší stupeň, občas promícháme. Nakrájíme mrkev a papriku na drobno. Necháme povařit, dokud mrkev nezměkne (cca 15 minut). Můžete dát i poličku, ale polévku často kontrolujte a občas promíchávejte, aby se obsah nezačal přichytávat ke dnu hrnce.  Vmícháme červenou cibuli, čerstvý koriandr nasekaný, citrónovou šťávu, černý pepř a sůl podle chuti. Vyndáme bobkové listy a servírujeme.

Podáváme s chlebem. Dobrou chuť!

 

Také by se vám mohlo líbit...

Žádné komentáře

    Přidat komentář

    Sdílet na Pinterestu

    Sdílej