Exotickou chuť polévky jednoznačně podpoří koriandr a citrónová šťáva. Vychutnejte si harmonií chutí v této zdravé polévce. Skvělý způsob, jak začlenit luštěniny do jídelníčku, zvlášť pokud máte rádi indickou kuchyni!
Co potřebujeme:
- 220 g červené čočky
- 1 l kuřecího vývaru (kupuji hotový ve sklenicích ve farmářském obchodě)
- 1 menší cibule
- 2 – 3 stroužky česneku (prolisovaný)
- 1 a půl lžičky mletého kmínu
- půl lžičky drceného koriandru
- půl lžičky mleté papriky (použil jsem lahůdkovou)
- 2 bobkové listy
- 2 mrkve
- 1 červená paprika
- 1 červená cibule (nakrájená na nudličky)
- malá hrst čerstvého koriandru, nasekaného
- citrónovou šťávu dle chuti (já použila skoro celý malý citrón, ale přidávejte po lžících a ochutnávejte, abyste to nepřehnali)
- pepř a sůl
Jak na to
Do hrnce nalijeme kuřecí vývar, přidáme čočku a přivedeme k varu. Sebereme vzniklou pěnu a vmícháme cibuli, vylisovaný česnek, bobkový list a všechno koření (kromě pepře). Vaříme na nižší stupeň, občas promícháme. Nakrájíme mrkev a papriku na drobno. Necháme povařit, dokud mrkev nezměkne (cca 15 minut). Můžete dát i poličku, ale polévku často kontrolujte a občas promíchávejte, aby se obsah nezačal přichytávat ke dnu hrnce. Vmícháme červenou cibuli, čerstvý koriandr nasekaný, citrónovou šťávu, černý pepř a sůl podle chuti. Vyndáme bobkové listy a servírujeme.
Podáváme s chlebem. Dobrou chuť!
Vyzkoušeli jste recept nebo hledáte další tipy na recepty?
Jestli jste vyzkoušeli jste recept? Chutnal Vám? Podělte se s ostatními o svou zkušenost a napište pod receptem do komentářů. Nebo máte nápady na vylepšení? Budu moc ráda za zpětnou vazbu. ♥
Navštivte rubriku recepty a najděte si další recept! Zkuste například úžasné Bún bò Nam Bộ nebo nachos!
Žádné komentáře