0
Recepty

Jablečné taštičky

Štrůdl je klasika, o tom žádná. Já ale dávám přednost štrůdlu v podobně taštiček, které se snadněji jí, jednoduše podávají a lákavě vypadají. Jsou snadné a pokud máte měkké listové těsto a předehřátou troubu, do tři čtvrtě hodinky můžete mít hotovo.

Co potřebujeme

  • listové těsto
  • trochu strouhanky
  • máslo (nemusí být)
  • hladká mouka
  • skořice
  • krystalový cukr
  • jablka
  • trošku citrónové šťávy
  • rozšlehané vejce
  • hrst nadrobno nasekaných vlašských ořechů (nemusí být)

Chápu, že nepodávám přesné množství, ale tady můžete experimentovat dle své chuti. Můžete množství ingrediencí na náplň odvodit z klasického štrůdlu, pokud si netroufnete experimentovat 😉

Postup

Lehce zaprášíme vál hladkou moukou a za pomoci válečku rozválíme listové těsto. Nachystejte si náplň – nastrouhejte jablka zbavená slupky (pokud vám bude líto vitamínů ze slupky, nikdo vám nebrání oloupanou slupku sníst jen tak), smíchejte s trochou citrónové šťávy (množství podle poštu taštiček, ale stačí třeba jedna lžíce na dvě, tři jablka), dále smícháme s cukrem a skořicí. Vyválené těsto vykrájíme druhou stranou tvořítka na taštičky (můžete vykrajovat sklenicí a pak naplněné přehnout na půl a pospojovat obě půlky těsta vidličkou, pokud nemáte tvořítko). Kulaté placičky listového těsta položíme na tvořítko, lehce poprášíme jemnou strouhankou a přidáme asi čajovou lžičku (nebo množství podle velikosti tvořítka) náplně, ze které se musí vymačkat přebytečná šťáva). Navrch dáme maličko másla, které náplň lehce ovoní, takže stačí maličko, asi na špičku nože. Tvořítko zavřeme a vytvořme tím taštičku, kterou položíme na pečící papír na plech a potřeme rozšlehaným vejcem. Takhle budeme postupovat, dokud nebudeme mít všechny taštičky. Pečeme dozlatova zhruba 20 – 30 minut na 190°C. Přeji dobrou chuť!

tvořítko na šátečky

tvořítko na šátečky

Vyzkoušeli jste recept nebo hledáte další tipy na recepty?

Jestli jste vyzkoušeli jste recept? Chutnal Vám? Podělte se s ostatními o svou zkušenost a napište pod receptem do komentářů. Nebo máte nápady na vylepšení? Budu moc ráda za zpětnou vazbu. ♥

Navštivte rubriku recepty a najděte si další recept! Zkuste například Slané (a snadné) šneky se šunkou a sýrem, Špičkové špízy nebo Mrkvovo jogurtové muffiny, které si zamilujete!

Také by se vám mohlo líbit...

Žádné komentáře

    Přidat komentář

    Odebírejte newsletter a dostanete upozornění na každý nový článek 

    Přihlášení bylo úspěšné.

    Sdílet na Pinterestu