0
Domácnost Recenze

Koupit sušičku? Rozhodně ano!

Váháte nad koupí sušičky? Pak si přečtěte tento článek.

Původně jsme bydleli v domku se zahradou a prádlo sušili buď venku, za hezkého počasí, nebo doma, když venku hezky nebylo. Venku jsme měli skvělý vysoký otočný sušák od Leifhaitu, doma jeden rozkládací. Venku se sušilo dobře, pokud bylo krásně a teplo. Pokud tak hezky nebylo, trvalo sušení prádla klidně celý den.

Vevnitř jsme sušili skoro celou zimu a pokaždé, když to podmínky venku neumožňovaly. A tak se nám tam z prádla krásně přesouvala vlhkost do vzduchu a následně do zdí, až se objevila plíseň. Často jsme větrali a každý příznak plísně zuřivě vymítili, ale plíseň se samozřejmě vracela. Když bylo krásně a prádlo jsme pověsili venku, objevil se nějaký soused, který se rozhodl využít krásné počasí k pálení nějakého svého bordelu na zahradě. Asi si umíte představit, jakou jsem z náhle uzeného prádla měla radost. A tak to bylo pořád dokola. Sušičku jsme si koupili krátce před stěhováním do bytu. Brzy mi došlo, že tohle bylo řešení úplně všech obtíží, které jsme s prádlem měli. Sušička je skvělá věc, ať už ji máte v bytě nebo v domě.

Výhody sušičky

Po dosušení vylévám u sušičky nádobu na vodu, kam všechna (nebo téměř všechna) voda z vypraného, vyždímaného a následně usušeného prádla putuje. V nálevce sušičky je po dosušení z jedné pračky klidně půl litru vody (a to jde o vyždímané prádlo!), a když si představíte, že ten půl litr by se měl odpařit do vašich stěn, nemůže to pro zdraví znamenat nic dobrého. Sušička by měla být součástí domácnosti stejně tak, jako pračka. Usnadní člověku život stejně tak dobře a má spoustu výhod. Pochopitelně stále větrám. To by se mělo dělat pravidelně ve všech místnostech kde to jde, a zvláště v koupelně a tam, kde máte pračku a sušičku. Ale celkově máme teď vzduch lepší a zdi jsou plísní a přebytečnou vlhkostí netknuté.

Další velikou výhodou, pokud máte malé děti nebo dokonce miminko, je schopnost sušičky zabíjet bakterie, zvláště při vyšších teplotách. A tím seznam výhod nekončí. Na rozdíl od celodenního sušení prádla můžete mít se sušičkou své prádlo suché už zhruba za hodinku a půl. V rodině s dětmi je tahle přednost sušičky k nezaplacení. Prádlo je po usušení krásně teplé, suché a nadýchané (i péřové věci jako bundy a polštáře) a můžete jej bez žehlení (ve většině případů) hned skládat do skříně. Sušička nemusí být vůbec drahá a pokud si koupíte úspornou, pak ani moc “nežere”, takže suma sumárum, samé plus. Pokud tedy váháte, jestli si pořídit sušičku, přestaňte váhat a kupte si ji. Je to skvělá věc a můžu ji jen doporučit.

Také by se vám mohlo líbit...

Žádné komentáře

    Přidat komentář

    Odebírejte newsletter a dostanete upozornění na každý nový článek 

    Přihlášení bylo úspěšné.

    Sdílet na Pinterestu