0
Doporučené Recepty

Fantastická pikantní pečená vepřová žebra (recept)

Jestli chcete jídlo, kde si budete olizovat prsty a přidávat si tak dlouho, dokud nebudete mít prázdný pekáč, pak mám pro vás recept na nejlepší vepřová žebra, jaká jsem kdy ochutnala!

Od kamarádky Míši mám na vepřová žebra recept tak skvělý, že se o něj s vámi musím podělit.. Kupodivu příprava není nijak náročná, jen počítejte s tím, že se jídlo chystá už den dopředu, kdy se žebra povaří, naloží se do marinády a až druhý den se upečou a sní. Připraveni na skvělé jídlo? Ok, jdeme na to!

Co potřebujeme na vepřová žebra

  • zhruba 1 – 3 kg – vepřová žebra (vybírejte co nejmasitější)
  • 125 ml sójové omáčky
  • 1 polévkovou lžíci cukru
  • 200 ml sladkého kečupu
  • cca 400 ml sladké chilli omáčky
  • 2 – 3 prolisované stroužky česneku
  • 100 – 150 ml vody

Jak na vepřová žebra (recept)

  1. Postup je snadný! Rozdělíte nožem od sebe jednotlivá žebra a dáte je do osolené vroucí vody na 1 hodinu vařit.
  2. Nachystáte si do velké mísy marinádu, kdy smícháte sojovku, kečup, sladkou chilli omáčku, prolisované stroužky česneku a cukr. V marinádě pak pořádně obalíte jednotlivá žebra s masem, počkáte až maso vychladne a pak (zdůrazňuji, že až poté, co vychladne) dáte přes mísu průhlednou potravinovou fólii a mísu s obaleným masem vložíte do lednice, kde bude přes noc (a případně dopoledne či druhý den, pokud bude k večeři).
  3. Druhý den vyndáte mísu na linku a dáte si předehřát troubu na 180°C (horní a spodní ohřev). Maso naskládáme do pekáčku a zbylou marinádu v míse pečlivě promícháme s přibližně 100 – 150 ml vody. Zředěnou marinádou pak přelejeme maso v pekáčku a pekáček přikryjeme hliníkovou fólií na potraviny a dáme vše do vyhřáté trouby péct na půl hodiny. Pak fólii z pekáče sundáme a pečeme další hodinu bez ní.
  4. Těsně před upečením si nachystáte bagety a kupovaný salát (pokud chcete domácí, budete s tím muset počítat a připravit si ho s předstihem). Na talíř si nandáte upečená žebra, přílohu a můžete jít hodovat!

Tato vepřová žebra jsou pikantní, takže to není moc vhodné pro děti, takže jim vymyslete zavčasu nějakou alternativu. 🙂

S čím podávat vepřová žebra

Toto jídlo milujeme se salátem Coleslaw (já se přiznám, že ho kupuji hotový), s čerstvými bagetami (a s nimi pak vytíráme vypečenou marinádu z pekáče) a Coca Colou. Sice to nezní kdo ví jak zdravě, ale je to fantasticky dobré!

P.S. Míšo, díky za skvělý recept! 🙂

Vyzkoušeli jste recept nebo hledáte další tipy na recepty?

Jestli jste vyzkoušeli jste recept? Chutnal Vám? Podělte se s ostatními o svou zkušenost a napište pod receptem do komentářů. Nebo máte nápady na vylepšení? Budu moc ráda za zpětnou vazbu. ♥

Navštivte rubriku recepty a najděte si další recept! Zkuste například oblíbené recepty na tomto blogu –  Banánový koláč, špagety Carbonara se smetanou nebo luxusní těstovinový salát!

Také by se vám mohlo líbit...

Žádné komentáře

    Přidat komentář

    Odebírejte newsletter a dostanete upozornění na každý nový článek 

    Přihlášení bylo úspěšné.

    Sdílet na Pinterestu