0
Doporučené Recepty

Luxusní těstovinový salát

Jak na luxusní těstovinový salát, který je jednoduchý a můžete jej krásně použít jako přílohu třeba ke grilovanému masu?

Luxusní těstovinový salát

Těstovinový salát je vděčná příloha. A navíc úžasně jednoduchá a variabilní. Můžete snadno experimentovat s druhy těstovin nebo druhy zeleniny. Když budete hledat ideální přílohu ke grilovanému masu, rozhodně vyzkoušejte tento luxusní těstovinový salát!

Co potřebujeme na těstovinový salát

  • plechovku se směsí hrášku, kukuřice a mrkve (nebo každou tuto zeleninu v plechovce zvlášť, já v tomto případě použila plechovku s názvem Mexická směs)
  • žlutou a červenou papriku (nakrájenou na malé kousky)
  • těstoviny (já používám Fusilli, množství podle počtu lidí, já používám cca 270 g na velkou mísu, což je, pokud jde o přílohu, klidně 5 porcí)
  • majolku (3 polévkové lžíce)
  • šťáva z 1/2 citronu
  • sůl a pepř

Jak se těstovinový salát připravuje

Nakrájíme si papriky, vycedíme plechovku se zeleninou a uvaříme si v hrnci těstoviny, které po uvaření scedíme.

V malé misce si smícháme majolku, citrónovou šťávu, sůl a pepř podle chuti a smícháme s teplými těstovinami a zeleninou (bez šťávy z plechovky!).

Necháme úplně vychladnout a přikryjeme potravinářskou fólií. Pak dáme salát do lednice ještě víc vychladit, alespoň na hodinku. A můžeme servírovat! Dobrou chuť 🙂

Vyzkoušeli jste recept nebo hledáte další tipy na recepty?

Jestli jste vyzkoušeli jste recept? Chutnal Vám? Podělte se s ostatními o svou zkušenost a napište pod receptem do komentářů. Nebo máte nápady na vylepšení? Budu moc ráda za zpětnou vazbu. ♥

Navštivte rubriku recepty a najděte si další recept! Zkuste například oblíbené recepty na tomto blogu – Slané (a snadné) šneky se šunkou a sýrem, Banánový koláč, Kynutou tvarohovou buchtu s ovocem nebo Domácí sušenky pro děti, které chutnají jako Esíčka.

Také by se vám mohlo líbit...

Žádné komentáře

    Přidat komentář

    Odebírejte newsletter a dostanete upozornění na každý nový článek 

    Přihlášení bylo úspěšné.

    Sdílet na Pinterestu