Těstovinový salát je jednoduchý a můžete jej krásně použít jako přílohu třeba ke grilovanému masu.
Co potřebujeme
- plechovku se směsí hrášku, kukuřice a mrkve (nebo každou tuto zeleninu v plechovce zvlášť, já v tomto případě použila plechovku s názvem Mexická směs)
- žlutou a červenou papriku (nakrájenou na malé kousky)
- těstoviny (já používám Fusilli, množství podle počtu lidí, já používám cca 270 g na velkou mísu, což je, pokud jde o přílohu, klidně 5 porcí)
- majolku (3 polévkové lžíce)
- šťáva z 1/2 citronu
- sůl a pepř
Jak na to
Nakrájíme si papriky, vycedíme plechovku se zeleninou a uvaříme si v hrnci těstoviny, které po uvaření scedíme.
V malé misce si smícháme majolku, citrónovou šťávu, sůl a pepř podle chuti a smícháme s teplými těstovinami a zeleninou (ta teplá být nemusí).
Necháme úplně vychladnout a přikryjeme potravinářskou fólií. Pak dáme salát do lednice ještě víc vychladit, alespoň na hodinku. A můžeme servírovat! Dobrou chuť 🙂
Žádné komentáře