0
Malování Ostatní

Bulteriér Rozinka

Je nejvyšší čas pochlubit se vám se svým nejnovějším dokončeným obrázkem. Ano, ti, kteří sledují mé stránky na sociálních sítích, již viděli bulteriérku Rozinku. Pokud k těmto šťastlivcům nepatříte, dovolte mi tuhle krásnou fenečku představit nyní i zde.

Malování mě těší

Jak víte, začala jsem zase malovat. Je to pro mě neobyčejný relax a způsob seberealizace. Jakýmsi zázrakem jsem nalezla “vlastní styl” a zlepšila se. Víte, nikdy dřív jsem neudělala ve svém malování takový skok, za tak krátkou dobu. Nevím ani, jak k tomu došlo, prostě maluju a maluju, kdykoli mám jen trochu čas a příležitost, a najednou puf! a obrázek vypadá tak, že na něj jsem pyšná! Jsem šťastná jako blecha, protože to vypadá, že tomu, alespoň dle svých měřítek, začínám přicházet na kloub. A fascinuje mě, jaké možnosti malování nabízí!

Maluji zvířata

Povím vám o malování zvířat. To je totiž to, na co se teď chci zaměřit. Začala jsem s ptáčky a teď jsem zaexperimentovala s pejskem. Kamarádka mě požádala o obraz svojí fenky Rozinky a já s radostí výzvu přijala. Byla jsem od začátku zvědavá, jak to dopadne. To totiž nikdy dopředu s jistotou nevím. Kamarádka mi naposílala řadu fotek a já si vybrala jednu, která mě zvlášť oslovila. Byly tam detaily, oduševnělý pohled i jasný tvar hlavy, který bulteriéry definuje. U koní se tomu říká “klabonos”, nejsem si jistá, jestli tento výraz používají i pejskaři. Vybraly jsme formát 40 x 40 cm, no a pak jsem se pustila do práce svým obvyklým způsobem. Velké vrstvy sotva smíchaných jasných barev, podmalba pejska a detaily. Hodně detailů. K obrázku jsem se vracela stále dokola, protože jsem ho chtěla odevzdat až ve chvíli, kdy s ním budu já sama spokojená. V žádném případě ne dřív.

Detaily a oči

Detaily a odstíny barev jsou totiž to, díky čemu se z obyčejných barevných ploch stane najednou něco, co má tvar, hloubku, kde je vidět světlo a stín a kde najednou “vyleze” z obrázku živý tvor. A všimla jsem si, byť to není žádná velká novina, že skutečně platí to, že oči jsou brány do duše. Totiž “zvířátko” na plátně vyloženě ožije ve chvíli, kdy se mu dodělají oči. Je tam nějaký ten odstín barvy nebo šedi, černá, trochu bílé a najednou vznikne život. I kdyby zvířeti chyběly uši nebo končetiny, bude vypadat díky hotovým očím živě. A to je zkrátka úžasné.

Jak se malovala Rozinka

Rozinka se mi malovala velice dobře. Kolem oka na jedné straně má roztomilý flíček z černých chloupků. Prala jsem se s tenkým štětcem, který se, prevít jeden, moc rád třepí. Jeho ovládnutí ale přineslo vytoužené ovoce. Když jsem tenhle obraz domalovala, byla jsem moc pyšná. V poslední době se mi líbily všechny moje obrázky, líbil se mi Třpytivý kolibřík, Ledňáček na tulipánu, roztomilý Tlustý ptáček a obzvláště Dva tukani v pralese. Teď je ale jednoznačným favoritem obrázek Rozinky, který se bude díky výraznému červenému pozadí a kontrastní, krásné a roztomilé bílé Rozince na zdi u kamarádky doma nádherně vyjímat.

Chcete také obrázek?

Když jsem obrázek odevzdala, užila jsem si to, co je pro malíře, který odevzdává obrázek novému majiteli, veliká odměna. Totiž upřímné pozitivní emoce. Jsem neskutečně ráda, že se má práce vyplatila a obrázek udělal takovou radost. Niki, děkuji ti za příležitost! ♥ Přeji, ať ti obrázek přináší potěšení.

Chci v tom pokračovat a dělat radost svými obrázky lidem dál. Proto, pokud se vám líbí jak maluji, a jestli máte zájem o namalování vašeho pejska, kočičky, koníka, morčete, papouška nebo úplně jiného zvířete, které třeba ani nevlastníte, ale líbí se vám, ozvěte se. Bude mi potěšením šířit svoji lásku k výtvarnému umění i do vašich domovů a domovů těch, co máte rádi. Tím myslím, že tyhle obrázky jsou i skvělý dárek, mám teď v hlavě nápad na obrázek pro svojí maminku a jen co dodělám, co mám rozdělané a naplánované, pustím se do toho! Nemůžu se dočkat!

Jen co jsem Rozinku domalovala, šla jsem vyplenit obchod a nakoupit plátna 😀

Také by se vám mohlo líbit...

Žádné komentáře

    Přidat komentář

    Odebírejte newsletter a dostanete upozornění na každý nový článek 

    Přihlášení bylo úspěšné.

    Sdílet na Pinterestu