0
Ostatní

Dobrý skutek – obědy dětem

Já věřím, že dobré skutky jsou krásná věc. Pokud není vynucená. A také věřím, že když chcete přispívat finanční částkou na nějakou charitu, měli by jste mít nejprve všechno, co potřebujete vy a vaše rodina. Teprve pak přichází na řadu ti ostatní. Abych to lépe vysvětlila, nemyslím si, že je dobré přispívat na oblečení pro druhé, když vám doma děti chodí v cárech. Nejdřív zametejme před vlastním prahem.

Jestli chcete udělat dobrý skutek, můžete. Možností je nepočítaně. Můžete přispět finanční sumou hezky z pohodlí domova, můžete dovézt do útulků krmivo, darovat věci a oblečení na Červený kříž, pomoci staré paní s nákupem, můžete udělat plno věcí.

Já si pro vybrala pro dnešní článek akci “obědy pro děti“.

Obědy pro děti

Úvodní text ze stránek obědyprodeti.cz: Obědy pro děti pomáhají dětem, které se ocitly v situaci, že jejich rodiče si nemohou dovolit zaplatit jim obědy ve školních jídelnách. Pomoc potřebným dětem je poskytována přímo prostřednictvím základních škol na základě darovací smlouvy tak, aby se obědy dostaly opravdu k dětem, nezkomplikovalo to ještě více situaci rodičů a pomoc nemohla být zneužita.

Přijde mi správné podpořit děti, aby měly oběd ve škole. Školní jídelny se za posledních řekněme třicet čtyřicet let velmi změnily a hodně se dbá na zdravou a vyváženou stravu vhodnou pro správný vývoj dítěte. Dalším plusem je možnost dítěte se během obědů více začlenit do kolektivu, více se socializovat. Přijde mi to jako dobrý projekt, který ráda podpořím. Děti nemohou za to, že jejich rodiče peníze, co by měly dát za oběd, třeba prokouří. Nezaslouží si to.

Dle stránek můžete pomoci částkou, jakou uznáte za vhodné. Je tam rozepsáno, kolik obědy přibližně stojí, i kam peníze putují. Konec konců, přečíst si to můžete všechno sami přímo na jejich stránkách.

Berte to prosím pouze jako inspiraci, kdyby jste měli nutkání někomu pomoci. Hezký den vám všem!

Také by se vám mohlo líbit...

Žádné komentáře

    Přidat komentář

    Odebírejte newsletter a dostanete upozornění na každý nový článek 

    Přihlášení bylo úspěšné.

    Sdílet na Pinterestu