0
Malování Ostatní

Tukani v pralese

Měla jsem vizi. A když mám vizi, tak můj štětec nic nezastaví. Tentokrát jsem koukala na větší čtvercové plátno (40 x 40 cm) a měla jsem hroznou chuť namalovat tukany. S nádherně sytým zeleným pozadím. Pralesem.

Tukani jsou nádherný ptáci s úžasným zobákem. Našla jsem si řadu obrázků, díky kterým jsem tukany mohla trochu studovat, než se pustím do malby. A pak jsem si večer sedla a nachystala si podklad stylem, kterým posledním dobou pracuji. Větší vrstvy, nesmíchané akrylové barvy, plátno a já. Nádhera. Když byl podklad “pralesa” hotový, nechala jsem ho zaschnout a jedno odpoledne, když děti usnuly, tak jsem si připravila bílý podklad pro dva tukany, tlustou větev stromu a nějaké květy.

Pak přišel čas na detaily. Vybrala jsem si pro to jeden pěkný, klidný večer. Vydržela jsem malovat do půl třetí do rána, protože jak už jsem říkala, měla jsem vizi a byla jsem nezastavitelná. Plno věcí se musí vmalovat ještě do vlhké barvy, takže nebylo času nazbyt. A protože jsem byla správně v ráži, pustila jsem si k malování několika větších ploch pár skvělých písniček, stála u stolu nad plátnem a tancovala a malovala. Byl to prostě úžasný relax, čas mi utíkal, ani jsem nevěděla jak. Pro větší plochy, jako byla větev stromu, se tohle “divoké taneční” malování hodilo. Když jsem potřebovala opatrně dodělávat malé a přesné detaily, tak jsem si pustila klidnou pomalou písničku, sedla si k plátnu a s opatrností chirurga jsem domalovávala tyto detaily. S výsledkem jsem byla moc spokojená. Co obrázku říkáte vy?

 

Také by se vám mohlo líbit...

Žádné komentáře

    Přidat komentář

    Odebírejte newsletter a dostanete upozornění na každý nový článek 

    Přihlášení bylo úspěšné.

    Sdílet na Pinterestu