0
Malování Návody

Třpytivý kolibřík

Mám v hlavě spoustu nápadů na obrázky. Je to asi nějaké velmi inspirativní období, které mě určitě časem přejde, proto se snažím všechno absorbovat jako houba, abych pak přes “období sucha” těchto nápadů využila a malovala a malovala. Psala jsem už, že se s těmi typickými “ptáčky”, které jsem poslední dobou malovala, blížím ke konci. Nikoli ovšem konci definitivnímu, takže spíše k pauze. Ale přesto byl dalším obrázkem, který jsem namalovala, ptáček. Ovšem docela jiný! Představuji vám s hrdostí svého Třpytivého kolibříka, který je jednoznačně nejlepším obrázkem za poslední necelé dva roky, co jsem se vrátila k malování.

Jak přidat třpytky

Kolibříci jsou nádherní ptáčci. Existují ve škále různých překrásných barev a někdy se ve světle nádherně lesknou, což mě přivedlo k nápadu opět zkusit zapojit do malby třpytky. Jestli se k něčemu také chystáte, dám vám tip. Třpytky nevmíchávejte do barvy, protože pak se barvou obalí a už se netřpytí. Vlastní zkušenost. Třpytky až nakonec vklepejte z vrchu suchým štětcem do vlhké barvy. Až barvy zaschnou, můžete štětcem opatrně smést z obrazu třpytky které se nepřichytili a ty, co se drží, ještě zafixovat na obraze fixativem.

Jak jsem malovala pozadí

Pozadí jsem tentokrát udělala také docela jinak než obvykle. Krátkými energickými tahy v různých směrech, velkým plochým štětcem namočeným v nesmíchaných akrylových barvách. Vzniklo tak na plátně zajímavé pozadí a stačila mi, díky tlusté vrstvě barvy, jen jedna vrstva. Pro srovnání, obvykle potřebuji pro pozadí dvě až tři vrstvy. Byla to zábava! Navíc díky použitým barvám i technice začala okamžitě z obrázku sálat taková zvláštní, ale moc příjemná atmosféra. Nejdřív mě napadlo, že takovéhle pozadí by klidně stačilo a už bych obraz mohla věšet na zeď. Bez ptáčka, bez květin, prostě jen takhle. Ale pak mi to nedalo a udělala jsem si podklad pro několik květin a malého kolibříka. Už v té chvíli, když tam byla jen podmalba a pozadí, mi bylo jasné, že to bude paráda. A pak jsem si k tomu další večer sedla a do půl jedné ráno jsem se piplala s detaily a se třpytkami. Ráno jsem se šla kochat suchým obrazem a zafixovala třpytky.

A hotovo!

Teď už jen vymyslet, kam jej pověsím. Obraz musí být na místě, kde bude dobře vidět a půjde na něj světlo, aby se třpytky mohly hezky třpytit. Jak už jsem psala dříve, celý set třpytek jsem koupila kdesi na eBayi s tím, že je použij do makeupu. Nicméně se ukázalo, že mi nevyhovují a tak jsem pro ně našla užití ve výtvarném umění a jsem za to moc ráda!

 

Také by se vám mohlo líbit...

Žádné komentáře

    Přidat komentář

    Odebírejte newsletter a dostanete upozornění na každý nový článek 

    Přihlášení bylo úspěšné.

    Sdílet na Pinterestu