0
Doporučené Ostatní

15 malých potěšení pro dnešní den

Pojďme si udělat radost! Často potěší i maličkosti. Pro dnešní den jsem vypsala 15 malých potěšení, které vzbudí radost ze života.

1/ Cítit příjemnou vůni

Cítit příjemnou vůni mi dokáže vykouzlit samovolně úsměv na tváři. Vsadím se, že to máte také tak! Stačí vůně, kterou mám ráda, například vůně linoucí se z trouby, kdy se peče nějaká dobrota, vůně horkého ovocného či zeleného čaje, horké čokolády, oblíbené voňavky, květin, vůně milovaného sprchového gelu nebo difuzér!

2/ Cítit báječnou chuť

To, co tak krásně vonělo v troubě, je třeba si v klidu řádně vychutnat. S dobrým jídlem a pitím se zdá svět hned o kousek hezčím místem k žití.

3/ Užít si hebkou deku

Zachumlat se k večeru pod měkkou hřejivou dekou je hotová slast. Zvlášť, když už k nám přichází pomalu ale jistě chladnější dny.

4/ Mít květiny na stole

Mám moc ráda svoji kuchyň a když mám na stole květiny a pár třpytivých krystalů, průhlednou konvici s kvetoucím čajem a nějakou tu dobrotu, nemá to chybu. Takový pohled je pro mě potěšením.

5/ Trávit čas s přáteli

Když se mohu sejít s přáteli, popovídat si a zasmát se, pak je mi skvěle. Napište svým přátelům, sejděte se a užijte si příjemnou společnost.

6/ Objetí

Krásným gestem, které miluji, je objetí. Neobjímám každého, tak daleko jsem ještě nedošla, ale když obejmu své děti, svého manžela, přátele nebo svého psa, mám z toho skvělý pocit. Zkuste to!

7/ Vychutnat si skvělou snídani

Ze všech jídel mám asi nejraději víkendové snídaně. Jsou příjemné, pohodové. Obvykle ukuchtím něco, co mi zabere trochu víc času, a pak si to jako rodina společně vychutnáme. Jestli chcete, vyzkoušejte tento recept na vafle, určitě si pochutnáte!

8/ Příjemné čtení

Vzít si dobrou knížku, uvelebit se na příjemném místě a jen si v klidu číst, to je pro mě radost. Tip: Zkuste nové autory nebo nové žánry, někdy člověk narazí na něco opravdu zajímavého!

9/ Čistě povlečená postel

Miluji čerstvé voňavé povlečení! Jak je krásné natáhnout se po dlouhém dni do čisté voňavé postele…

10/ Teplé sluneční paprsky

Jen tak chvíli stát a cítit na kůži sluneční paprsky, to je požitek, který si člověk může dopřát ve slunečné dny po celý rok.

11/ Klid lesa

Japonci mají pro klidný, relaxační pobyt v lese výraz Lesní koupel. Trávit čas v lese je balzám pro duši, posloucháte zpět ptáků, cítíte vůni mechu a dřeva a vychutnáváte si příjemnou lesní atmosféru. To je radost.

12/ Horká koupel

Po dlouhém chladném dni je horká koupel to nejlepší, co si umím představit. Na Islandu jsme si skoro každý den našli horký přírodní pramen a užívali si prohřívání kostí a uvolňování svalů. I doma si můžete vykouzlit krásně teplou vodu, ovonět ji pěnou nebo nějakým tím šumákem, olejíčkem či solí a užívat si.

13/ Osvěžující sprcha

Oproti tomu po ránu je velmi příjemné se probrat a osvěžit rychlou sprchou, kdy střídáme teplý a chladnější proud. Kůže se prokrví a mysl se připraví na den před námi.

14/ Cvičení

Někdy zápasím s motivací začít cvičit, ale jakmile začnu, tak cvičení miluji. Střídám jógu a pilates a je to má oblíbená směsice cviků, které posílí a protáhnou tělo. Skvělá je také chůze či plavání. Najděte si ale takové cvičení, které bude vyhovovat právě vám a užijte si ten nádherný pocit, když tělu dopřejete pohyb a protažení!

15/ Uklizený domov

Uklizené místnosti na mě působí neobyčejně příjemným a uklidňujícím dojmem. Někdy i samotné uklízení mi pomáhá si zároveň vyčistit nejen své okolí, ale i mysl. A při pohledu na vyleštěná okna a vytřené podlahy se mi vždy zvedá nálada i sebevědomí!

Udělejte něco hned teď, pro svůj lepší den.

Také by se vám mohlo líbit...

Žádné komentáře

    Přidat komentář

    Odebírejte newsletter a dostanete upozornění na každý nový článek 

    Přihlášení bylo úspěšné.

    Sdílet na Pinterestu