0
Doporučené Ostatní

Jak si uklidit pracovní stůl

Uklizený prostor nabízí prostředí pro nové nápady, větší energii a příjemnější pocit. Pokud se vám na stole u monitoru počítače štosují dokumenty, stojí tam špinavý hrnek od kafe a ve stojánku máte jen vypsané propisky, nemůže to být ideální prostředí pro práci, že?

Mluvím z vlastní zkušenosti. Ne, že by mi neuklizené prostředí přišlo špatné nebo nepříjemné, popravdě ten hrnek ani vypsanou propisku po nějaké té chvíli už ani nevnímám. Ale jak je skvělý pocit, když si stůl uklidím! Když mi dojde, že se tam nějaký čas hromadil nepořádek a je čas se jej zbavit? A když si promažu složky v počítači? Nádhera!

Pojďte to zkusit se mnou a uvidíte sami. Stačí nám pět jednoduchých kroků.

  1. Vše ze stolu skliďte na stranu (na zem, na židli nebo polici, pokud ji máte).
  2. Celý stůl pečlivě očistěte.
  3. Na stůl vracejte jen věci, které na stole skutečně potřebujete. Zkontrolujte, aby propisky psaly, tužky byly ořezané, dokumenty správně poskládané. Špinavé hrnky na stůl nevracejte, rovnou je umyjte a ukliďte. Jakékoliv papírky, které patří do koše, vyhoďte.
  4. Promyslete účinná skladovací řešení. Pro stůl se nabízí celá řada nízkých skříněk se šuplíky, rozházené gumy a kovové sponky můžete na stole narovnat do hezké krabičky nebo jiného vhodného organizéru. I papírenské či organizační doplňky se prodávají s různými vzory a v různých barvách, tak si na stůl pořizujte věci, které budou nejen praktické, ale bude vás těšit i pohled na ně.
  5. Vyčistěte si myš, klávesnici i počítač, včetně všech složek a souborů. I když na to občas zapomínáme, vše je třeba udržovat.

Máte hotovo? To je paráda, že? Hned má člověk lepší pocit. Uklizený stůl nemusí být zcela prázdný, můžete si na něj dát milovanou fotku nebo malou kytičku, ale tak, aby vám následně nepřekážely. Je fajn mít hezké, čisté, uklizené a zároveň milé pracovní prostředí.

Tipy pro údržbu

Budete-li se řídit několika jednoduchými postupy, příští úklid stolu bude ještě rychlejší a snazší. Připraveni?

  • Kupte mi několik náhradních náplní do propisek, pokud nepoužíváte jednorázové. Jakmile propiska dopíše, nahraďte náplň, vypotřebovanou část vyhoďte a propisku ukliďte na své místo.
  • Pravidelně promazávejte složky v počítači, utírejte prach a ořezávejte si tužky.
  • Každý den po dopití umyjte svůj hrnek a ukliďte jej, ale ne na stůl.
  • U stolu mějte po ruce odpadkový koš. Tím se vyhnete skladování věcí na vyhození na “až půjdu kolem koše”.
  • Nové dokumenty a záležitosti řešte pokud možno hned.
  • K úklidu si pusťte oblíbenou energickou hudbu, práce vám pak půjde lépe od ruky.

Také by se vám mohlo líbit...

Žádné komentáře

    Přidat komentář

    Odebírejte newsletter a dostanete upozornění na každý nový článek 

    Přihlášení bylo úspěšné.

    Sdílet na Pinterestu