0
Doporučené Recepty

Sladké romantické vafle pro každou příležitost

Vafle pochází původem z Francie a Belgie a vyznačují se typickou mřížkovanou strukturou. Mohou se podávat na slano, nebo, jak je typičtější, na sladko. Jsou skvělou volbou, když chcete někomu ukázat, že ho máte rádi, protože vafle se dají “vyfešákovat” i doma tak, že vypadají jako z luxusní restaurace.

Co potřebujeme (těsto stačí na mém vaflovači tak na 5 ks)

  • trochu oleje na potření vaflovače
  • cca 10 kapek vanilkového extraktu
  • 150 g hladké mouky
  • 1 vejce
  • 270 ml mléka
  • 50 g másla
  • 35 g cukru moučka
  • 1 lžička prášku do pečiva

navrch (například)

  • šlehačka
  • ovoce

Jak na to

Ideálně s odstupem tak dvou hodin, ale minimálně alespoň půl hodinky si nachystáme těsto. Stejně jako u palačinkového tady totiž platí, že je lepší nechat umíchané těsto odpočinout.

Připravíme si dvě mísy. V jedné si smícháme suché suroviny – mouku, kypřící prášek a moučkový cukr. V druhé míse smícháme vajíčko, mléko, rozpuštěné máslo a vanilkový extrakt. Teprve pak smícháme obsah obou misek, za pomoci metličky, dohromady na jen mírně tekuté těsto. Těsto necháme odpočinout, ideálně již zmíněné dvě hodiny, v lednici.

Vaflovač zapneme a necháme nahřát. Lehce jej přetřeme olejem (já mám olej ve spreji) a nandáme ideální množství těsta, jaké váš vaflovač vyžaduje. Necháme opéct vafle (zkontrolujte si návod a doporučení k vašemu vaflovači), mě trvá jedna vafle upéct asi čtyři minuty.

Hotové vafle, ještě teplé, můžeme potřít například marmeládou nebo Nutellou, ale fantazii se meze nekladou. Vhodné je přidat ovoce, případně šlehačku. Kdo má rád, může navrch dodat i nějaký ten topping (například karamelovou omáčku nebo jen tak pro efekt zastříknout třeba Pikaem).

Také by se vám mohlo líbit...

Žádné komentáře

    Přidat komentář

    Sdílet na Pinterestu

    Sdílej