0
Doporučené Návody Recenze

Jaká je cvičebnice Miluj svoje emoce, myšlenky a činy

V dnešní recenzi se podíváme na cvičebnici Miluj svoje emoce, myšlenky a činy, která je určena všem, kteří mají silného vnitřního kritika, pošramocené či odjakživa nízké sebevědomí a pro lidi, kteří se neumí docenit.

Přiznám se, že bych ráda věřila, že mám skálopevné zasloužené sebevědomí, že jsem sama na sebe hodná a umím se ocenit. Přiměřeně. Zase na druhou stranu pochopitelně nechci být člověk, který se chová, jako by byl pupkem světa. Ale uznávám, že na sebe umím být občas super zlá. Když se mi něco nepovede, tak si v duchu vynadám. To asi každý. Já to udělám tak z gruntu, že bych byla schopná sama sebe dovést k pláči. Ale nejsem hysterka, tak se ve finále ovládnu, ale mám občas co dělat. Nebo to ani nemusí být nic, že by se mi jednorázově nepovedlo, občas na mě přijde taková ta špatná nálada, kdy si začnu říkat, jak neschopná jsem, jak jsem ten jediný, kdo s tím může něco udělat, a já to nedělám nebo to dělám blbě. Míváte to také tak?

Většinu času se tohle neděje. Ale pak, občas, přijde chvíle, kdy jsem na sebe, jak už jsem řekla, zlá. Hlas, který říká To nic, to se stává, mluví o dost tišeji a mírněji než ten, který mi nadává. Díky téhle cvičebnici bych se měla naučit být k sobě laskavější a uklidnit svého vnitřního kritika. Jako plno jiných věcí je i tohle věc cviku. Zajímavé je, že je pro mě mnohem snazší být laskavá ke svému okolí než sama k sobě. Pro lidi o kolo sebe, přátele i rodinu, mám mnohem větší pochopení. Větu To nic, to se stává používám tak často, že s tím ostatní občas dokonce štvu. 😀

Můj dojem

Samotná cvičebnice působí jako relativně tenká knížečka, ale je plná textu a prázdných řádků čekajících na vyplnění. Cvičebnice začíná obsahem a úvodem. Dále vás čeká hodně vysvětlování, příklady a celá řada cviků, které můžete zkusit. Na začátku je cvik, jehož výsledek vám poslouží jako odrazový můstek. Zjistíte si, jak jste na tom na škále laskavosti sami k sobě. Další cvičení vám pak pomáhají porozumět vnitřními kritikovi a trénovat lásku k sobě, kontrolovat laskavé a nelaskavé myšlenky, rozebírat emoce a jejich přijetí a pochopení. Na konci cvičebnice najdete zdroje a odkazy, z nichž můžete dál čerpat.

Cvičebnice se mi líbí a věřím, že každý, kdo k sobě nebývá laskavý, by si ji měl vyzkoušet a procvičit. Věřím, že se větší laskavosti sami k sobě můžeme naučit.

Cvičebnice Miluj svoje emoce, myšlenky a činy

Cvičebnici Miluj svoje emoce, myšlenky a činy napsala Joy Johnsonová (mimochodem v angličtině znamená joy radost), má 144 stran, měkké barevné desky a vydalo jej nakladatelství Grada, kterému tímto za cvičebnici velice děkuji.

Také by se vám mohlo líbit...

Žádné komentáře

    Přidat komentář

    Odebírejte newsletter a dostanete upozornění na každý nový článek 

    Přihlášení bylo úspěšné.

    Sdílet na Pinterestu