0
Doporučené Recenze Vzhled

Zimní péče o pleť a kůži s korejskou kosmetikou z kosmetikomat.cz

Ahoj přátelé,

co naplat, zima je tu, už to občas pěkně štípne do tváří a ruce se mi barví do fialova. Mám pocit, že teď potřebuje naše kůže ještě víc péče a pozornosti. V dnešním článku se s vámi podělím o zkušenost s korejskou kosmetikou z e-shopu kosmetikomat.cz, především se skvělými maskami, které mi pomáhají vyživovat pleť a kůži v zimním období.

Kosmetikomat.cz a korejská kosmetika

Korejská kosmetika je vyhlášená. Korejci si potrpí na kvalitní kosmetické produkty a péče o pleť pro mnoho z nich je téměř posvátným rituálem o několika krocích.

Mělo by tak tomu být ale všude, protože pleť odráží to, jak se o ni staráme. A nevím, jak vy, ale já nepotřebuji ve třiceti vypadat na padesát, pokud by to ovšem nebyla padesátka mé maminky, která má pleť třicátnice. Korejská kosmetika je, hned po zdravém životním stylu, skvělým prostředkem k čisté krásné a zdravě vypadající pleti. Musíte si, jako u každé kosmetiky, vyzkoušet různé druhy, abyste zjistili, co nejvíc vyhovuje právě vám. Já si na kosmetikomat.cz vybrala vyživující denní pleťovou masku s mateří kašičkou (ale cenově výhodnější je teď balení o 10 kusech), intenzivní hydratační masku na nohy (v podobě ponožek) a regenerační a hydratační masku na ruce (balení obsahuje 1 pár rukavic).

Na e-shopu kosmetikomat.cz najdete nejen pleťové a další masky, ale také vše pro čištění pleti, pleťové krémy a séra, produkty pro péči o oční okolí, krémy proti celulitidě, kosmetické sety a pomůcky, opalovací krémy, dárkové sety a mnoho dalšího. Vybírat produkty můžete nejen v celkové nabídce produktů, ale také v rozcestníku podle typu pleti nebo problémů, které vás trápí (například akné, jizvy…).

 

Moje zkušenost s kosmetikou z kosmetikomat.cz

V zimě dopřávám pleti více výživy, protože mám sklony k suché a podrážděné pokožce. Podle příležitosti si dopřeji výživnou masku a každý den se mažu pleťovým krémem. V dnešní recenzi vás seznámím nejen s pleťovou maskou, což je i pro Evropanky poměrně běžně využívaný produkt, ale i s maskou na ruce a na nohy. Protože – každá část našeho těla si zaslouží péči.

Denní vyživující pleťová maska s mateří kašičkou

Skin Planet’s Daily Fresh Garden Royal Jelly Sheet Masks je oficiální název denní vyživující pleťové masky s mateří kašičkou. Maska obsahuje uklidňující éterický olej z nerolu, který podle popisu z e-shopu zlepšuje obranyschopnost pleti a její elasticitu a v kombinaci s mateří kašičkou zmírňuje projevy podráždění, hydratuje a normalizuje správnou funkci podkožních žláz. Mateří kašička se v kosmetice používá rovněž pro svou schopnost řešit projevy problematické pleti a jejímu hojení.

Obal od pleťové masky má po stranách dva výřezy, díky kterým je možné obal roztrhnout, ale doporučuji jej spíš v těchto místech přestřihnout nůžkami. Dělejte to ideálně nad umyvadlem, protože maska je nasáklá tekutinou (sérem). V porovnání s jinými maskami ale toto sérum, kterým je plátno napuštěno, tolik neteče. Díky tomu je používání masky podstatně praktičtější a příjemnější.

Pleťová maska je z plátna z eko viskózy (udržitelný textilní materiál z eukalyptového dřeva) nasáklá různými ingrediencemi, mezi které patří například kyselina hyaluronová, vilínová voda, mateří kašička a další. Podrobné složení si můžete přečíst v detailu produktu na e-shopu a pak také samozřejmě na obalu. To je důležité především pro alergiky, protože masky mají vysoký obsah přírodních složek a výtažků, které mohou u alergiků na tyto složky vyvolat alergickou reakci.

Nejprve si svažte vlasy, stáhněte je z čela třeba látkovou čelenkou a pečlivě se odličte. Rozbalte masku, opatrně si ji rozprostřete po obličeji a jemně ji bříšky prstů přitiskněte ke kůži. Protože pak člověk chvilku vypadá jak strašidlo (které se spálilo a teď se mu loupe kůže na obličeji), je třeba si tuto proceduru dopřát v klidu, když zrovna nečekáte návštěvu nebo třeba doručení balíčku. Mimochodem zkoušeli jste se někdy v takové masce fotit? Normálně v ní vypadat prostě nejde. 😀

strašidlo

strašidlo

 

Doporučuji si na čas s maskou vyhradit klidnou chvíli s pitím (s brčkem) a audioknihou. Lehněte si a relaxujte. Doba, po kterou je vhodné mít masku přiloženou na obličeji je 10 – 15 minut, po této době masku sejměte a zbytek séra vmasírujte do pokožky na obličeji. Přebytek séra můžete využít i na krk a dekolt. Plátno pak vyhoďte, použití je jednorázové.

Pleťová maska s mateří kašičkou je moc příjemná. Mám pocit, že mám skutečně vyživenější pleť, maska příjemně voní a všemu kraluje pocit, že pro sebe taky něco dělám.

Tip pro hřejivý či chladivý efekt masky: Můžete masku využít nejen “normálně”, ale i s chladivým efektem, když masku před použitím na pár minut vložíte v původním obalu do mrazáku. Další možností je vyvolat hřejivý efekt tím, že masku vložíte v uzavřeném obalu na pár minut do teplé vody (například v napuštěném umyvadle).

Regenerační a hydratační maska na ruce

Ani pokožka na rukou by se neměla zanedbávat. Regenerační a hydratační maska na ruce od Skin Planet výtažky z bambuckého másla a arganového oleje pomáhá zjemnit pokožku rukou a vyživit ji. Mezi hlavní ingredience patří mateřídouška, bambucké máslo, arganový olej, niacin amid či glycerin. Kombinace těchto látek přináší hydrataci, výživu, dodává kůži elasticitu a antiseptický účinek.

Maska má praktický tvar páru rukavic. Obal v místě zářezu přestřihněte. Použití je také jednoduché, rukavice vyjmete, navlečete a v rámci možností si je přitisknete ke kůži na hřbetu ruky, dlaních a prstech. Necháte sérum působit 15 – 20 minut, pak rukavice sejmete z rukou, vyhodíte a sérum na rukou vmasírujete do kůže. Neomývejte vodou, zbytečně byste přišli o všechny ty cenné látky, které se snažíme touto maskou dostat do kůže. Jen vmasírujte a nechte vstřebat.

Mě osobně byla tato maska příjemná, snadno se navléká a hezky voní. Jediné, nač je třeba myslet, je to, že nebudete moci dvacet minut nic s rukama dělat, takže si připravte vše potřebné před navlečením rukavic a pak si na patnáct až dvacet minut udělejte pohodlí a nechte se hýčkat.

Intenzivní hydratační maska na nohy

Pro péči o kůži na nohou existuje celá řada produktů, ale dnes se podíváme na intenzivní hydratační masku na nohy v podobě páru bavlněných ponožek napuštěných speciálním sérem, které obsahuje arganový olej, bambucké máslo, citronový extrakt a pro mě exotický šnečí extrakt, který prý vyživuje, regeneruje, čistí, zpevňuje a vyhlazuje. Když nad tím tak přemýšlím, zajímalo by mě, jak se šnečí extrakt získává. Je to ten sliz, co šnek za sebou zanechává, když se někam sune? Ale abych se vrátila k produktu, kombinace těchto látek slibuje stejně jako výše zmíněné produkty hydrataci a regeneraci kůže, hojení drobných poranění či akné, ochranu a zdravý vzhled.

I u obalu této masky je drobný zářez, díky kterému víte, kde obal přestřihnout. Ponožky jsou na rozdíl od pleťové masky zvenčí suché, a tak se snadno vyjmou z obalu a také se snadno používají. Před použitím masky nohy očistěte a osušte. Já si nazula ponožky a na 90 minut jsem si pustila seriály (konkrétně mě teď baví One Piece). Když uběhla stanovená doba, sundala jsem si ponožky, vmasírovala si sérum do kůže na chodidlech a nohou a po vstřebání šla ponožky vyhodit, protože jsou na jednorázové použití. Žádnou vyrážku ani svědění jsem nepozorovala, a sérum se hezky vstřebalo.

Mám pocit, že kůže na nohou patří mezi lidmi k jedné z nejvíc zanedbávaných oblastí, co se kůže týče. Přitom nohy nás nosí celý život a péči si zcela jistě zaslouží. Navléct si na hodinku až 90 minut ponožky napuštěné nejrůznějšími kůži prospěšnými složkami je skoro to nejmenší a nejsnazší, co můžeme udělat.

Závěrem

Masky z kosmetikomat.cz u mě nevyvolaly žádnou alergickou reakci, ale jako u všeho musí člověk být opatrný. Někdy se může objevit reakce na něco, na co to nečekáte, proto při prvních příznacích svědění, pálení či vyrážky masku sundejte, smyjte sérum a řešte situaci s dermatologem.

Všechny zmíněné masky působily příjemně, kůže mi přijde hydratovaná, měkčí a vyživená, připravená čelit a odolávat zimnímu období. Pro optimální výsledky doporučuji péči o kůži doplnit ještě každodenním užíváním hydratačního krému. Nyní mám skvělý pocit, že jsem si dopřála čas pro péči sama o sebe, o svou pleť, i jinak opomíjenou kůži na rukou i na nohou. Všimli jste si někdy, jak je, zvlášť v zimě na rukou krásně vidět, jak kůže stárne?  Dopřejte si pravidelnou péči také, protože si ji zasloužíte. Vaše kůže si ji zaslouží. 🙂

Také by se vám mohlo líbit...

2 Komentáře

  • Odpovědět
    Stáňa
    18.11.2023 at 23:26

    Masky na obličej používám celkem pravidelně, ať už plátýnkové nebo jiné, ale ruce a nohy jen mažu krémem, nemaskuji :). A mé zkušenosti s korejskou kosmetikou jsou téměř nulové.

    • Odpovědět
      Bára
      19.11.2023 at 0:00

      Přesně to jsem psala, my v Evropě už jsme na pleťové masky celkem zvyklé, ale už existují i praktické masky na ruce a na nohy, které se používají stejně jednoduše. Myslím, že je to prima doplnění běžné péče, když si třeba jednou za týden i k tomu mazání přidáš masku, tak to musí být znát, stejně jako u pleti. 🙂

Přidat komentář

Odebírejte newsletter a dostanete upozornění na každý nový článek 

Přihlášení bylo úspěšné.

Sdílet na Pinterestu