0
Doporučené Recenze

Kordélie a kreslozemci – knižní recenze

Pokračování kouzelného pohádkového příběhu o Kordélii z rodu Kloboučníků nese tentokrát název Kordélie a kreslozemci.

Anotace

Vstupte do fascinujícího světa odvážné Kordélie Kloboučníkové plného dobrodružství a divoké magie.

Kordélie Kloboučníková zachránila Anglii před válkou, překazila zlověstné plány lorda Macešky a zachránila nejen krále a princeznu, ale i rodiny řemeslných cechů. Stále však nenašla svého ztraceného otce.
Od té doby, co malá kloboučnice objevila skrytou mapu ve vzácném teleskopu svého otce, prohledává ve světle hvězd ulice Londýna a snaží se odhalit pravdu o jeho zmizení.

Díky mapě narazí na tajný spolek kreslozemců – tvůrců map – a zjistí, že magickými schopnostmi a prastarými dovednostmi neoplývají jen významné rodinné řemeslné cechy. Magie je všude kolem, pokud víte, kde ji hledat…
Nebezpečí číhá na každém rohu a Kordélie musí opět čelit nelehkému úkolu – přesvědčit znesvářené řemeslné rodiny, aby spojily síly a společně zabránily lordu Maceškovi zničit samotnou existenci magie.

Můj názor

První díl Kordélie a kloboučníci jsem si zamilovala, a proto jistě není s podivem, že jsem byla nadšená, když mi dorazil i nový díl – Kordélie a kreslozemci. Příběh navazuje na první díl, statečná Kordélie se musí potýkat opět se zlým lordem Maceškou a jeho ďábelskými plány, pátrá po ztraceném otci a snaží se spojit všechny síly Tvůrců, aby se lordu Maceškovi (a dokonce i harpyji) postavili společně.

Příběh je opět plný kouzel, dobrodružství a přátelství, navíc napsaný tak skvěle, že knížku nemohu jinak, než vřele doporučit.

Tamzin Merchantová kouzelně píše, příběh je úžasně napínavý a čtivý, kouzelně podněcuje představivost, postavy jsou od první až do poslední perfektní. Oběma knížkám o Kordélii navíc kralují překrásné ilustrace, o které se postarala Paola Escobarová. Jediné dvě věci, které by tuto krásnou knížku mohly udělat ještě lepší by byly pevné desky a ilustrace v barvě, protože bohužel je barevná ilustrace jen na obálce, uvnitř knihy jsou ilustrace jen v odstínech šedi. S radostí doporučuji, abyste si tuhle kouzly protkanou knížku pořídili domů.

O knize Kordélie a kreslozemci

Kordélie a kreslozemci jsou knihou, kterou napsala Tamzin Merchantová, do češtiny přeložila Kateřina Cinková. Nádherné ilustrace jsou dílem Paoly Escobarové, obálka je měkká. Kniha má 352 stran a vydalo ji u nás nakladatelství Grada pod značkou Bambook, kterým tímto ze srdce děkuji.

Také by se vám mohlo líbit...

Žádné komentáře

    Přidat komentář

    Odebírejte newsletter a dostanete upozornění na každý nový článek 

    Přihlášení bylo úspěšné.

    Sdílet na Pinterestu