Jedním z důvodů, proč jsem chtěla bylinkovou zahrádku, byl čaj. Samozřejmě ne jen tak ledajaký čaj, ale lahodný čaj z čerstvých lístků máty či meduňky. Je to velmi snadný čaj a o postup se s vámi podělím.
Lístky máty i meduňky se samozřejmě dají sušit a využít pro čaj jako sušené, ale my dnes budeme chystat čaj z čerstvých lístků.
1. Na zahrádce si ustřihneme malou hrst lístků máty či meduňky.
2. Lístky pečivě očistíme pod tekoucí vodou.
3. Vložíme lístky do hrnečku a zalijeme vroucí vodou.
4. Necháme 5-10 minut louhovat, lístky vyjmeme (jenom ne rukou, prosím vás!).
A máme hotovo! Čaj se dá pít jak teplý, tak studený a pochopitelně si jej můžete dochutit třeba medem, ale nejprve čaj ochutnejte – možná zjistíte, že čaj žádné další úpravy už nepotřebuje a chutná skvěle tak, jak je. 🙂
Žádné komentáře