0
Doporučené Ostatní Recenze

Tipy na 10 skvělých knížek, které zpříjemní podzimní sychravé dny (a noci)

Krásný den přátelé,

podzim je tu se vším všudy, barevné listy mi šustí pod botami sotva vyjdu s naší retrívřicí na procházku a ráno nestačím žasnout, jak je tma, když vezu děti do školy. Už jsem dokonce vytáhla elektrickou dečku a chlupaté ponožky! A samozřejmě knížky. Mám takovou zásobu, že mám až do jara co dělat. Napadlo mě, že vám nabídnu pár tipů pro inspiraci, abyste věděli, po čem sáhnout v knihkupectví nebo knihovně. 😉

– vtipné –

Nejhezčí mezi krávami

Od paní Hubeňákové vyšlo už několik vážně moc vtipných knížek a brzy vyjde novinka, na kterou se moc těším, s názvem Chameleon v lentilkách. Doporučuji její knížky, pokud máte rádi legraci a lidi, co si legraci ze sebe umí udělat.

Radosti a strasti single ženy

Další dáma, které nechybí smysl pro humor a pro trochu legrace by šla světa kraj. Tohle je první knížka co jsem od Evy Dolejšové četla. Je to tenoučká knížka, která neodradí ani ty, kteří si běžně moc nečtou.

– romantické –

Léto v kavárně nových začátků

Máte rádi nové začátky, romantické prostředí a hrdiny, kteří čelí výzvám a mění svůj život od základů? Tohle je knížka pro vás.

Pláž v Chorvatsku

S Julií Caplinovou nemůžete šlápnout vedle. Píše skvěle a vyšla jí už celá řada knih (recenze na ně najdete tady na blogu) a slyšela jsem, že chystá další román, dokonce z českého prostředí! Na to jsem vážně zvědavá.

 

– detektivní –

Smrt přichází na prohlídku

Kniha ve stylu Agathy Christie, velice zdařilá. Krásně se čte, je napínavá a příběh je skvělý. Moc mě bavila a autory si hlídám pro jejich další knížky.

  • Anders de la Motte a Måns Nilsson –  (recenze zde)

 

Letní záhady

Agatha Christie je královnou detektivek. Jestli jste od ní ještě nic nečetli, je nejvyšší čas to napravit! Klidně můžete začít touhle knížkou, kde se točí krátké detektivní povídky plné napětí a záhad.

– zajímavé –

Výpravy do divočiny

V létě jsem narazila na tuto perlu, soubor zápisků z dobrodružných výprav slavného David Attenborougha. Jestli máte rádi zvířata, přírodu, cestování, dobrodružství a čtení, vřele doporučuji tuto knihu.

Půlnoční knihovna

Není divu, že tahle knížka se tak proslavila. Je totiž skvělá. Příběh o ženě, která je tak zoufalá ze svého života, že se jej rozhodne ukončit a dostane šanci zjistit, jaké by to bylo, kdyby v určitém momentě svého života udělala jiné rozhodnutí, je zkrátka geniální.

– motivační –

Zamilujte si svůj domov

Cítit se líp ve svém vlastním domově? Zvládat lépe úklid a organizaci? To vše je možné, a autorky vám poví, jak na to. Je to má oblíbená kniha o domácnosti, takže ji rozhodně doporučuji. Autorkám nedávno vyšla nová kniha – Zamilujte si svou kuchyň.

  • sestry Michaela Kramolišová a Markéta Popovičová (recenze zde)

Velké kouzlo

Kniha o inspiraci a kreativitě, která mě velice zaujala. Zaobírá se tak abstraktními tématy tak šikovně, prakticky a zajímavě, že mi zůstala spousta jejích myšlenek v hlavě. Doporučuji, věřím, že zaujme i vás, ať už kreativní jste či nikoli.

Závěrem

Doufám, že se vám můj podzimní výběr líbí. Jde především (až na výjimky) o novinky z letošního roku. Užijte si pohodové chvilky s knížkou a zatím ahoj!

Také by se vám mohlo líbit...

Žádné komentáře

    Přidat komentář

    Odebírejte newsletter a dostanete upozornění na každý nový článek 

    Přihlášení bylo úspěšné.

    Sdílet na Pinterestu