0
Doporučené Recenze

Vína pro letošní Vánoce z prowine.cz

Já patřím mezi lidi, co pijí alkohol málo, ale když už, tak si ho chtějí skutečně vychutnat. Prowine.cz prodávají zajímavá vína dovezená z Bulharska. Pojďme se na ně podívat.

E-shop prowine.cz

Na e-shopu prowine.cz je velký výběr vín. Můžete si vybrat podle ročníku, odrůdy, obsahu cukru, druhu, objemu či barvy vína. Pokud vás zajímají vinice, z nichž nabízená vína pochází, přečtěte si o nich zde.

Krom vína v lahvích najdete na e-shopu také vína krabicová (Bag in Box), ovšem jaksi nesrovnatelná s “Hradní Svícnicou”, kterou jsme se nalévali za studentských let. Tohle jsou krabicová vína, která sama o sobě vypadají jako dárek a je proto vyloženě škoda je balit, pokud se je rozhodnete někomu darovat. Máte-li chuť na něco jiného, projděte si nabídku destilátů. V sekci doplňků pak najdete šikovné vývrtky, krásný dubový soudek či dárkovou sadu soudku s krabicovým vínem.

Ideální víno pro ideální večer

Víno si dávám nejčastěji večer s manželem, občas pak v příjemné společnosti přátel či rodiny. Ideálně pro romantický večer nebo kolem svátků pro svátečnější náladu a požitek. Pít víno je pro mě srovnatelné s ochutnáváním jídla, jde o chuťový požitek. Zeptejte se manžela – víno do sebe téměř nikdy “neklopím”, ale vychutnávám si jej. Pomalu, soustředěně (alespoň do chvíle, kdy už nejsem soustředění schopná :D).

Ochutnávání

Vína, která jsem ochutnala, byla chuťově bohatá a zajímavá. První, Frutino, bylo sladké a nabízelo výraznou chuť manga a broskve. Zprvu bylo trochu příliš perlivé na můj vkus, ale jak trocha bublinek opustila sklenici, bylo to perfektní. Inkoustově tmavé Noble z vinařství Zagreus nabízí oproti tomu kombinaci suchosti, sladké chuti a vůně, která nabízela tóny tmavého ovoce, čaje, máty a dalších složek. Bylo výrazné a bohaté na zajímavou chuť i vůni, stejně jako víno Callisto, které má rovněž tmavě červenou barvu a v chuti a vůni se snoubí zralé červené ovoce s kořením a jemnými tóny francouzského dubu. Výborně doplňuje večeři s pěknou flákotou masa.

Závěrem

Tak krásná vína jsou ideální pro příjemný večer, který chcete něčím ozvláštnit, ke společenské či sváteční večeři nebo i jako elegantní dárek. Následujte své chutě a vybírejte vína podle sebe. Na e-shopu prowine.cz najdete, co hledáte, ať už to jsou lehká ovocná vína nebo výraznější kořeněná vína. Více na prowine.cz.

Také by se vám mohlo líbit...

Žádné komentáře

    Přidat komentář

    Odebírejte newsletter a dostanete upozornění na každý nový článek 

    Přihlášení bylo úspěšné.

    Sdílet na Pinterestu