0
Recenze

Trénink pro dětské oči – Hledej krtka

Legendární krteček od Zdeňka Milera tentokrát přichází v leporelu s názvem Hledej krtka.

Krteček

Ilustrace Zdeňka Milera mám moc ráda. Malému černému tvorečkovi, který se většinu života vrtá v hlíně (ale pozor, viděla jsem jednou, při plavbě na kánoi, že je i opravdu zdatný plavec), vdechl přátelskou a milou podobu, která těší tisíce dětí. Možná už i statisíce nebo miliony, vzhledem k expanzi do Číny. O tom si myslím své, zvlášť poté, co jsem viděla seriál Krteček a panda, ale vraťme se.

Doma mám pár knížek s krtečkem a Zdeňka Milera obdivuji. Obdivuji jeho úžasnou práci. Vymaloval svým charakteristickým způsobem a stylem celý svět krtečka, namaloval jeho přátele, ilustroval nádherně jejich domovinu – les, krtečkův pozemní domov, město, roční období, zoo. Co vás jen napadne.

Hledej krtka

Mám ve velké oblibě zábavné a naučné knížky a sešity pro děti. S mými dětmi pořád něco píšeme, kreslíme a vyrábíme. V lásce mám i cvičení pro oči, jako je například hledání na stránkách něčeho schovaného. A tady nastupuje leporelu s názvem Hledej krtka. Neobvyklý formát (vysoký a úzký) způsobí, že jej ve své knihovničce nepřehlédnete. Tvrdé stránky, jak už to u leporel bývá, jsou velmi praktické a dost vydrží. A můžete si naplno vychutnat kouzelné ilustrace Zdeňka Milera a prohlédnout si s dětmi lesní svět plný stromů, květin, hub, vodních ploch, obydlí a zvířátek. Dokážete najít krtečka a všechny jeho kamarády? Hledat můžete i další věci, kniha neuvádí žádný návod, co přesně musíte hledat, takže si maminka s tatínkem mohou prohlédnout bedlivě obrázky a vybrat s ohledem na věk malého hledače, co má hledat.

Mě a dětem se leporelo Hledej krtka moc líbí a je to skvělý způsob, jak se zabavit a zároveň potrénovat zrak.

O leporelu

Leporelo Hledej krtka vychází z ilustrací Zdeňka Milera, vydalo ho nakladatelství Euromedia pod značkou Pikola. Najdete zde dohromady pět propracovaných výjevů, které se rozprostírají přes dvě stránky. Doporučený věk je od dvou let věku dítěte. Za leporelo velice děkuji.

Také by se vám mohlo líbit...

Žádné komentáře

    Přidat komentář

    Odebírejte newsletter a dostanete upozornění na každý nový článek 

    Přihlášení bylo úspěšné.

    Sdílet na Pinterestu