0
Recenze

Recenze: Pracovní sešit Matematika hrou – v lesní zemi

Tak a jsme zase se školáky doma. Ale to je vlastně výborná příležitost k tomu vám představit pracovní sešit s názvem Matematika hrou – v lesní zemi. Je určený pro 1. – 2. třídu a pomáhá dětem s různými matematickými úlohami.

Matematika hrou – v lesní zemi

Tento cvičný sešit jsem si vybrala proto, že mám podobné tiskoviny ráda a přijdou mi velmi praktické. S dětmi se ráda učím, píši, kreslím a tvořím. Dělala jsem to před karanténou, při ní i po ní. Na tom se nic nezměnilo a nezmění, ale pro lidi, kteří to tak nedělali je tahle doba vhodná k tomu s tím začít.

Teď mám dceru v první třídě, takže tohle je sešit přímo pro ni. Moc se mi líbí jeho vzhled, zvolená paleta barev, milé ilustrace a snaha o zábavné úlohy. Mimo úlohy samotné obsahuje sešit na konci řadu samolepek, které během řešení úloh můžete využít. Velmi mě potěšilo, že už na dotek šlo o kvalitní zpracování a sešit tvoří kvalitní papír.

Barevnost je, jak už název uvádí (Matematika hrou – v lesní zemi), taková lesní, přírodní, zemitá. Najdete tu kombinace hnědých až béžových tónů, různé zelené a oranžové. Působí to příjemně.

Na začátku se seznámíme s lesní vesnicí, kterou nás bude provázet sova, jež si hned zkraje sešitu může dítě obkreslit a vybarvit. Pak dítě (a rodiče) čeká celá řada rozmanitých úloh, například hledání číslic ve vesnici, počítání květin, stromů, hub a dalšího, spojování, vybarvování a dokonce vyrábění (například kuličkového počítadla). Místy je sešit doplněný textem, který povídá o lesní vesnici, životě v ní a uvede do další části s úlohami.

Dítě si procvičí nejen počítání jako takové, ale také logické myšlení (například Moje čepice má bambuli a nemá největší číslo, číslo na mé čepici je menší než 20, a tak podobně) a ruku (dopiš, vybarvi, dolep…). Doporučuji procházet sešit pomalu a postupně, vždy využít nějaký kratší čas, kdy se dítě dobře soustředí a procházet s ním sešit kousek po kousku.

Matematika hrou – v lesní zemi je sešit, který podporuje hravou formu učení, která je mi velmi sympatická.

ukázka

O sešitu

Matematika hrou – v lesní zemi je doporučena od věku šesti let dítěte (6+) a vydalo ji nakladatelství Euromedia pod značkou Pikola. Sestavila ji Linda Bertola a ilustrovala Agnese Baruzzi. Tímto jim za Matematiku hrou velice děkuji.

Také by se vám mohlo líbit...

Žádné komentáře

    Přidat komentář

    Odebírejte newsletter a dostanete upozornění na každý nový článek 

    Přihlášení bylo úspěšné.

    Sdílet na Pinterestu