Mám několik málo receptů, které omílám stále dokola. Manžel je z toho už docela otrávený a radostně vítá jakoukoli změnu. V loňském roce jsem se konečně odvážila uvařit třeba svíčkovou a s radostí musím oznámit, že chutnala podle představ – výborně. Nevím, proč jsem se jí tak bála. A tak jednou za čas přijdu s nějakou novotou a testuji, jak to doma projde. Když má recept úspěch, zapíši si jej pro další použití. A protože teď mám blog, podělím se o úspěšné recepty i s vámi, a tak můžete najít inspiraci pro svojí obnovu (nebo doplnění) receptáře.
Co potřebujeme
- červené fazole v plechovce
- jarní cibulku
- 2 cibule
- červenou a bílou papriku
- starší chleba na plátky
- kečup
- špetka chilli
- sojovka
- strouhaný eidam
- řepkový olej
- sůl a pepř
Postup
Na malé troše oleje osmažíte cibuli nakrájenou nadrobno, jakmile zesklovatí přidejte na malé kousky nakrájené papriky, fazole a zase nechte malou chviličku smažit. Přidejte chilli, dvě až tři polévkové lžíce sojovky, lžíci až dvě kečupu, případně přidejte sůl a pepř podle chuti. Na další pánvi na troše oleje osmažte chleba do zezlátnutí, topinku položte na ubrousek, aby vysál přebytečný olej. Následně nandejte na horkou topinku směs a zasypte nastrouhaným sýrem. Navrch přidejte na kolečka nakrájenou zelenou nať jarní cibulky a voilà, můžete podávat. Líbí se mi na tomhle receptu, že můžete experimentovat a upravit si recept podle chuti. Můžete například přidat místo chilli sladkokyselou chilli omáčku a tak dále. Přeji dobrou chuť.
Vyzkoušeli jste recept nebo hledáte další tipy na recepty?
Jestli jste vyzkoušeli jste recept? Chutnal Vám? Podělte se s ostatními o svou zkušenost a napište pod receptem do komentářů. Nebo máte nápady na vylepšení? Budu moc ráda za zpětnou vazbu. ♥
Navštivte rubriku recepty a najděte si další recept! Zkuste například nachos!
Žádné komentáře