0
Recepty

Naše nachos

Tohle jídlo nám dali ochutnat na Novém Zélandu naši čeští známí, kteří ji poprvé ochutnali v irské hospodě. Originálně jde ovšem o jídlo odněkud z Mexika nebo Španělska, není ani irské, ani novozélandské ani české. Ale líbí se mi, jak navštívilo pořádný kus světa, než jsme ho poprvé ochutnali. A ihned jsme si ho zamilovali!

Jde o takové “žravé jídlo”, pěkně zahřeje, zasytí a potěší chuťové pohárky. Jo a je, jak jinak, super jednoduché a docela rychlé na přípravu.

Co potřebujeme:

  • mleté hovězí maso (cca 500 g)
  • 2 x plechovka fazolí v rajčatovém nálevu
  • 1/2 plechovky rajčatové passaty (může být méně nebo více podle chuti)
  • koření: špetka sůl, pepř, chilli (podle chuti)
  • lupínky nachos (klasické, sýrové, chilli… zkrátka takové, jaké máte rádi, někdy píší na obalu “tortilla lupínky”)

Jak na to:

Na nepřilnavou pánev si dáme opéct mleté hovězí maso. Hezky ho vařečkou rozšťoucháme na maličké kousíčky a lehce ho na pánvi osolíme. Jestli chcete, použijte lžíci řepkového oleje, ale se správnou pánví nepotřebujete prakticky žádný. Maso pustí vodu, takže občas promícháme a necháme maso opékat, dokud se voda nevypaří a maso nepropeče.

Přidáme trochu rajčatové passaty (ano, já mám na fotce plechovku s kousky rajčaty, passatu jsem zrovna neměla) a promícháme s masem. Asi tak za minutku dvě přidáme fazole a necháme spolu povařit asi pět minut. Všechno musí být horké. Dochutíme špetkou chilli a špetkou pepře, podle chuti. Můžeme přidat i sůl, pokud chceme. Vypneme sporák.

Na talíř rozložíme nachos lupínky, aby pokrývaly dno talíře. Naběračkou nebo velkou lžící nabereme masovo – fazolovou směs a nandáme ji doprostřed talíře, na lupínky. Paráda, můžeme podávat!

tip: A jak se takové jídlo jí? Můžete příborem nebo si jako já kus směsi naberte na půlku lupínku a strčte do pusy. V takovém případě lupínek slouží jako správná lžíce 😉 Přeji dobrou chuť!

 

Také by se vám mohlo líbit...

1 komentář

  • Odpovědět
    Alena
    23.6.2020 at 18:57

    To jídlo musím zkusit, jeli tak výborné.

Přidat komentář

Odebírejte newsletter a dostanete upozornění na každý nový článek 

Přihlášení bylo úspěšné.

Sdílet na Pinterestu