0
Domácnost Návody Recepty Rodina

Zdobíme perníčky a balíme dárky (a skvělý tip jak označit dárky pro malé děti)

Krásné nedělní odpoledne všem! Taky už máte nakoupené dárky a napečené cukroví nebo ještě dokončujete? U nás jsou perníčky již vychladlé a tak přišel čas na jejich zdobení bílkovou polevou. Taky balím dárky a to mě přivedlo na nápad, věnovat těmto posledním dnům, kdy dokončujeme všechno potřebné, článek.

Zdobení perníčků

Recept na bílkovou polevu

postup: vyšlehejte cukr s citrónovou šťávou a cukrem do ideální konzistence a krásně lesklého stavu.

Cukrářská zdobicí tužka Delícia od Tescomy

Se zdobící tužkou se pracuje výborně. Když si připravíte polevu o správné konzistenci, tak se pak už zdobí raz dva. Při plnění tužky polevou jsem po stranách občas projela špejlí, aby poleva hezky stekla až dolů.  Zdobicí tužka má v sadě několik špiček o různém průměru, můžete tak vytvořit tenčí nebo tlustší linku. Tužka se také krásně jednoduše čistí, což je velké plus! Já si jí přála předloni ke svátku a jsem z ní nadšená! Hodí se nejen na Vánoce, ale také Velikonoce, narozeniny a další oslavy, kdy chcete něco nazdobit (třeba napsat něco rozpuštěnou čokoládou).

Tady jsem si dovolila video, abyste viděli, jak snadno a krásně se se zdobicí tužkou na perníčky kreslí. Tohle má být veverka 🙂

Tip: Jako jmenovky na štědrovečerní stůl používám nadepsané perníčky. Je to hezké, milé, originální a jedlé 🙂

Balení dárků

budete potřebovat

  • balící papír (případně krabičky)
  • stužku, mašle
  • izolepu
  • nůžky
  • jmenovky nebo nálepky
  • popisovač

Zvolte vhodný čas a podmínky, kdy nehrozí, že Vás děti při balení dárků nachytají. A samozřejmě také místo, kam dárky bezpečně uložíte. Protože se každý rok trápím s tím, jak nejlépe zabalit dárky, aby to mělo alespoň trochu úroveň, přináším několik videí s tipy “jak balit dárky” pro inspiraci. Třeba se hodí i vám. A třeba příští rok natočím nějaké video s balením dárků i já, kdo ví 🙂

Tip na označení dárků pro malé děti

Jednou z věcí, kterou malé děti pod stromečkem moc baví je hledání dárků. Ale protože malé děti neumí číst, mám pro vás prima tip na označení takových dárků. Vlastně s tím přišel můj manžel a mě se ten nápad moc líbí!

Zkuste, tak jako letos my, označit dárky obrázkem!

Obrázek můžete namalovat nebo použít nálepky. Volte dostatečně velký a jasný obrázek či symbol, který děti dobře rozpoznají a najdou i na balícím papíře se vzorem. Jestli nemáte nálepky, tak přelepte třeba vystřižený obrázek izolepou nebo jestli si troufáte, můžete obrázek nakreslit. Třeba fixou. Měl by to být jen jeden obrázek pro jedno dítě, aby nedošlo ke zmatku. Stačí něco jednoduchého, třeba sluníčko. Nebo jestli má rádo třeba nějaké zvířátko, tak to. Uvidíte, jak se tohle hledání dárků bude dětem líbit. Praktikovat to jde se šikovnými dětmi, klidně od dvou let!

 

 

Také by se vám mohlo líbit...

Žádné komentáře

    Přidat komentář

    Odebírejte newsletter a dostanete upozornění na každý nový článek 

    Přihlášení bylo úspěšné.

    Sdílet na Pinterestu