0
Doporučené Recenze Recepty

Recepty na tapas a e-shop eDelikatesy.cz

Ahoj všichni!

Dnes si představíme e-shop s luxusními dobrotami eDelikatesy.cz, ukážeme si mé oblíbené recepty na tapas a vysvětlíme si, co to tapas vlastně je.

E-shop eDelikatesy.cz

Jestli hledáte e-shop s něčím, co polechtá vaše chuťové buňky, pak navštivte eDelikatesy.cz. Já ani nevěděla, co si objednat dřív. Miluji sladké, takže jsem si nejdřív zamilovaně prohlížena nabídku luxusních medů, netradičních marmelád a krásných bonboniér. Pak jsem věnovala pozornost specialitám, sýrům, šunkách a salámům, dárkovým balíčkům a nápojům. Měla jsem chuť vyzkoušet všechno, ale nakonec jsem si vybrala Tapas krabičku LC (v nabídce jsou i různé další varianty tapas krabiček), broskvovou marmeládu s levandulí, ananasovou marmeládu s kokosovým likérem a luxusní med z pomerančových květů. Všechny tyto úžasné dobroty vám teď ukážu a uděláme s nimi spolu skvělé tapas.

Co je tapas

Tapas je tradiční španělský koncept týkající se malých pokrmů, které se často konzumují jako předkrmy nebo drobné občerstvení při pití vína nebo jiných nápojů. Tato malá jídla mohou být slaná nebo sladká a jsou často servírována v restauracích, barech a kavárnách po celém Španělsku. Mezi hlavní rysy tapas patří malé porce, společenský zážitek a párování s nápoji. Tapas jsou populární po celém světě a jsou oblíbeným způsobem stolování pro ty, kteří chtějí vyzkoušet různé chutě a sdílet jídlo s přáteli a rodinou.

Recepty na tapas

Mám tu pro vás čtyři recepty na skvělé tapas v takové, řekněme chlebíčkové podobě. Využila jsem suroviny z e-shopu eDelikatesy.cz a připravila pohoštění pro svou rodinu. Pokud milujete jednoduché recepty a rychlou přípravu s minimem surovin a maximem chuti, věřím, že budete nadšeni.

Tapas s jablkem, hermelínem, španělskou šunkou Jamon a rukolou, zakápnutý medem

Tenhle recept mám asi nejraději. Pokud nemáte výbornou španělskou šunku Jamon, můžete použít i Prosciutto.

Co potřebujeme

  • plátek francouzské bagety
  • plátek hermelínu
  • plátek jablka
  • rukou natrhaný kus z plátku Jamon nebo Prosciutto
  • dva až tři kousky rukoly
  • zhruba čtvrt až půl čajové lžičky medu na pokapání

Jak na to

Na plátek bagety přiložíme plátek hermelínu a necháme pod grilem malou chvilku rozehřát. Pokud nemáte možnost to udělat, prostě nechte plátek hermelínu na bagetě nerozpečený. Na sýr přiložíme plátek jablka a nařasený kus šunky Jamon nebo Prosciutto. Já je záměrně trhám rukou, protože se mi víc líbí, jak to vypadá. Navrch ještě přidáme trochu zelené rukoly, stačí dva až tři kousky. Zakápneme troškou medu a máme hotovo.

Tip

Na zdobení, kdy vím, že nevyužiji velké množství medu, používám luxusní med z pomerančových květů. Má fantastickou chuť i barvu a je prostě dokonalý. Rozhodně doporučuji vyzkoušet.

 

Tapas s máslem, ovčím sýrem, šunkou jamon a olivou

Úplně jednoduchá verze tapas obsahuje v tomto případě trošku másla, malý kousek ovčího sýra, útržek šunky Jamon a olivu, vše spojené párátkem.

Co potřebujeme

Pro toto jídlo využijeme místo bagety rohlík, který si rozkrájíme na kolečka.

  • kolečko (plátek)  z rohlíku
  • zhruba půl čajové lžičky másla
  • plátek ovčího sýra, aby velikostí kopíroval nebo jen lehce přesahoval plátek rohlíku
  • olivu
  • párátko

Jak na to

Na plátek rohlíku natřeme máslo. Můžete využít pomazánkové, se kterým se snáz pracuje. Na něj přiložíme malý kousek ovčího sýra, na něj postavíme olivu a prošpikujeme párátkem tak, aby vše drželo pospolu. Dejte si pozor na pecku v olivě.

Tapas s marmeládou, ovocem a kokosem

Tapas mohou být jak slané, tak sladké, a proto tu mám i jednu super snadnou variantu pro sladkou variantu našich tapas.

Využijeme voňavou a chutnou ananasovou marmeládu s kokosovým likérem. Ta sama o sobě by mohla stačit, ale abychom nabízené tapas trochu načančali, dáme na vrch dva až tři tenké plátky kokosových kousků a můžeme posypat zlehka trochou strouhaného kokosu.

Co potřebujeme

  • plátek francouzské bagety
  • ananasovou marmeládu s kokosovým likérem
  • ananasové kousky
  • strouhaný kokos (asi třetinu čajové lžičky)

Jak na to

Tady to máme extra snadné. Namažeme plátek marmeládou, navrch naaranžujeme tenké plátky ananasu a pokud chceme, posypeme zlehka ještě na vrchu strouhaným kokosem.

Tapas s rybičkovou pomazánkou a jarní cibulkou

V balení Tapas krabičku LC jsem našla i balení tuňáka. Maso vypadalo báječně a já se rozhodla poslední druh naší tapas čtyřky připravit trochu jinak. Z tuňáka si uděláme pomazánku.

Co potřebujeme

  • plátek francouzské bagety
  • plechovku tuňáka
  • čajovou lžičku majolky
  • balení Lučiny (120 g, bez příchuti)
  • jednu cibuli nasekanou nadrobno
  • podle chuti sůl, pepř a citronovou šťávu
  • jarní cibulku

Jak na to

Vidličkou nebo ve food procesoru si smícháme maso z tuňáka (olej či šťávu vylijte nebo ji využijte na něco jiného), Lučinu, majolku, sůl, pepř, asi čajovou lžičku citronové šťávy (přidáte případně pak ještě podle chuti). Pak lžící lehce vmícháme nasekanou cibuli. Namažeme plátek bagety a ozdobíme nasekanou natí jarní cibulky.

Něco navíc

Možností, jak si vyladit své tapas, je mnoho. Není třeba vymýšlet nic složitého, zvláště když máte kvalitní suroviny skvělé chuti. Ale klidně experimentujte. Vyzkoušejte například pečivo napřed trochu opéct.

Závěrem

Jsem nadšená. Z e-shopu eDelikatesy.cz jsem vyzkoušela fantastické suroviny, od tenoučkých plátků lahodné španělské šunky Jamon, chuťově bohatého medu, překvapivých voňavých marmelád až po ovčí sýr, který jsem tak ochutnala poprvé v životě a víno, které sešlost u tapas krásně doplní. Vše bylo vynikající a navíc všechno přišlo krásně zabalené. Tapas, které jsem z těchto surovin připravila a vychutnala si je se rodinou (u příležitosti svátku mé maminky), byly luxusním pohoštěním. Luxusní, ale zároveň k tomu stačilo jen několik málo surovin v úžasně kvalitě se skvělou chutí. Sklidila jsem spoustu chvály a když má maminka ochutnala med, hned se šla na zmíněný e-shop podívat. 😀

Myslím, že produkty z tohoto e-shopu jsou nejen skvělé pro ozvláštnění běžného stravování, ale i jako skvělý dárek. Doporučuji eDelikatesy.cz navštívit a vyzkoušet, co nabízí.

Také by se vám mohlo líbit...

2 Komentáře

  • Odpovědět
    Stáňa
    27.11.2023 at 21:35

    Sliny se mi sbíhají 🙂

    • Odpovědět
      Bára
      27.11.2023 at 22:07

      Děkuji, určitě to zkus, tyhle tapas jsou vážně moc dobrý 🙂

Přidat komentář

Odebírejte newsletter a dostanete upozornění na každý nový článek 

Přihlášení bylo úspěšné.

Sdílet na Pinterestu