0
Doporučené Recenze

Co můžete čekat od knižní novinky o Pamele Anderson s názvem S láskou Pamela?

Pamela Anderson napsala o sobě a svém životě knihu, která nedávno dorazila v českém překladu na pulty českých knihkupectví. Nese název S láskou Pamela. Já mám to potěšení být jedním z recenzentů a nabízím vám upřímný názor na tuto knihu. Pojďte se se mnou na ni podívat.

Neznám člověka nad třicet, který by neznal jméno Pamela Anderson. Nepochybně se stala ikonou a sexbombou své doby. Ke knize jsem přistupovala s tím, že o Pamele vlastně nevím nic víc než to, že je to žena s umělými prsy a hrála v Pobřežní hlídce, ze které si pasáže s pohupujícím se poprsím nadržení puberťáci pouštěli na videokazetách stále dokola. To je vše. Nevěděla jsem, že hrála v Kutilu Timovi, že byla v Playboyi, ani že je aktivistka. To všechno jsem se teprve měla dozvědět skrze knihu S láskou Pamela, kterou sama Pamela napsala.

Anotace

Blond sexy image Pamely Anderson je jedním ze symbolů devadesátých let. Objevili ji na tribuně kanadského stadionu během fotbalového zápasu a do showbyznysu vletěla jako kometa. Její hvězda rychle stoupala a brzy se ocitla na vrcholu, kde se musela poprat s tlakem médií a všudypřítomných paparazzi.

Pamela Anderson ztratila kontrolu nad vlastním příběhem, média ji nepředstavitelně šikanovala a ona měla strach z toho, jak ji veřejnost vnímá, kým je, a kým naopak není. Snášela to všechno s grácií, útočiště našla ve své lásce k umění a literatuře a stala se z ní oddaná matka a aktivistka.
Pamela se poprvé dělí o svůj skutečný životní příběh: příběh děvčátka z malého města, které se zamotá do vlastních snů.

Můj názor

Téměř polovina knihy S láskou Pamela se zabývá dospíváním Pamely, a to dospívání nebylo zřejmě moc lehké. Plno lidí, kteří skončí u showbyznysu mívá těžké dětství, všimli jste si toho někdy? Pamelu osahávala její chůva (zřejmě pak zapracovala karma a srazilo ji auto), její otec byl poděs co držel matce tvář nad sporákem a její bratr byl na tom chudák stejně jako ona – bezmocné dítě v nefunkční rodině. Aby toho nebylo málo, Pamela pak měla samé příšerné vztahy, jeden za druhým a dokonce byla znásilněna. Když jsem tuhle knížku četla, bylo mi z toho všeho úzko, a nepomáhaly ani její veršíky, kde uměleckým způsobem chtěla zachytit své myšlenky. Mám radši ty běžné, rozsáhlejší pasáže, kde hovoří o svém životě, ačkoli ty veršíky byly uměleckým kořením, které mi k ní a její osobě, alespoň z toho, jak sama sebe popisuje, sedí.

Protože Pamela vyrostla v nádhernou ženu, která byla odvážná, ráda okolí dráždila a nebála se výzev, osud jí přihrál zajímavé nabídky. Například o ni projevil zájem Playboy. Holky se prý řadily v zástupech, aby mohly být “dívkou měsíce” nebo se v časopise alespoň mihnout. Umělá prsa byla pak jen něčím, co k tomu patřilo. Vlastně na to, že jsem Pamelu měla spojenou pouze s umělými prsy, se tam o nich zmínila asi jen dvěma větami v souvislosti s Playboyem.

Asi trochu odbočím, když řeknu, že si to ten Heffner uměl zařídit. Krásné holky, co mu budou dělat co mu na očích uvidí, aby mohly pózovat pro časopis, co mají miliony chlapů na záchodě. 😀

Překvapilo mě, že se Pamela zjevila v Kutilu Timovi, což byl můj oblíbený seriál, na který jsem pravidelně koukala u babičky. Také mě překvapilo, že je Pamela vášnivá čtenářka. A bylo mi jí líto, když popisovala, jak se (často hloupě) snaží ze všech sil udržet si vztahy, především s muži, kteří jsou pro vztah naprosto nevhodní. V knize je toho ale mnohem víc a já to nechci všechno prozradit, takže to nechám na vás, abyste si S láskou Pamela přečetli. Za mě jde o velmi zdařilou knihu, která odhaluje ženu jménem Pamela Anderson.

O knize S láskou Pamela

Knihu S láskou Pamela napsala Pamela Anderson a přeložila Ivana Skenderija. Pevné desky mají měkký přebal, obálku zpracovala Martina Charvátová. Kniha má 256 stran. V České republice vydalo nakladatelství Grada pod značkou Cosmopolis, kterým tímto za výtisk velice děkuji.

Také by se vám mohlo líbit...

Žádné komentáře

    Přidat komentář

    Odebírejte newsletter a dostanete upozornění na každý nový článek 

    Přihlášení bylo úspěšné.

    Sdílet na Pinterestu