0
Doporučené Recenze

Recenze ponožek Shox (a sleva 10 %)

Pořádné kvalitní ponožky, které jsou příjemné a neškrtí, to je to, co chci. V dnešní době můžete mít navíc v ponožkách i “kouzelné přísady”, jako je stříbro nebo merino vlna, které umí zázraky. O tom všem si povíme v dnešní recenzi na ponožky Shox.

Ještě než začnu, musím se k něčemu přiznat. Když se mluví o ponožkách, vybavím si film Forrest Gump, kde se Forrest poprvé setká s poručíkem Danem ve Vietnamu. Dan jemu a Bubbovi vysvětlí, že je jedna věc, která může znamenat rozdíl mezi životem a smrtí, a tou jsou ponožky.  Vysvětluje jim, že je důležité měnit ponožky pokaždé, když zastaví, jinak jim močály sežerou nohy zaživa.

Možná se dnes nebrodíme v močálech, ale na nohou strávíme každý den celou řadu hodin, a proto věřím, že si i naše nohy zaslouží to nejlepší. Pokud si budete chtít pořídit ponožky Shox, na konci recenze najdete slevový kód.

Zpět k ponožkám Shox. Právě jsem měla možnost vyzkoušet různé druhy ponožek z jejich nabídky a chci se s vámi o zkušenost podělit. Jdeme na to.

Ponožky Shox

E-shop shox.cz je zaměřený na prodej různých druhů dámských a pánských ponožek, merino thermoprádlo a zakázkovou výrobu. Jde o krásně přehledný e-shop s nabídkou ponožek pro různé účely. Můžete si vybrat nízké letní ponožky, ponožky s merino vlnou vhodné na zimu, podkolenky a různé další ponožky.

Všechny tři páry, které jsem si vybrala, jsou klasicky vysoké ponožky, přičemž všechny byly vyrobeny na Slovensku. Jedny jsou Thermo ponožky, druhé jsou Sensitive ponožky a do třetice jsem si vybrala ponožky Trekking Advanced, vhodné pro turistiku.

Thermo ponožky se stříbrem

Když vybíráte oblečení a najdete termín Thermo, znamená to, že je teplé nebo teplo udržuje. Thermo ponožky jsou proto skvělé na podzim, do zimy a pro ty, kdo mají neustále studené nohy. Hodí se pro každodenní nošení a v nabídce je několik hezkých barevných variant. I když se mi moc líbily světle modré, svítivě žluté a výrazně červené, nakonec jsem si vybrala krásné sytě růžové. Ponožky obsahují 72% bavlny, 16% polypropylénu, 9% polyamidu a 2% elastanu (Lycry). Polypropylen je obohacený stříbrnými ionty. Tyto ponožky jsou vyrobené tak, aby se nohy v nich téměř nepotily, krásně odvádí vlhkost a mají antibakteriální vlastnosti. Tím vším se předchází i nepříjemnému zápachu nohou. Thermo ponožky se hodí na sjíždění zasněžených svahů na lyžích, snowboardu a čemkoli dalším, na čem sjíždíte sjezdovky.

Už žádné smradlavé zapařené nohy v zimních botách! Jupí!

Dojem na mě udělaly skvělý. Ponožky Thermo se mi líbí a jsou neuvěřitelně pohodlné. Jsou krásně pružné, takže se snadno oblékají i svlékají. Vůbec neškrtí a opravdu nemám pocit, že bych se v nich potila. S mým tátou jsem nedávno probírala právě textilie s obsahem stříbra a i on mi potvrdil, že se v ponožkách se stříbrem nepotí. Myslím, že tyhle ponožky jsou pro chladnější měsíce skvělá volba.

Sensitive ponožky

Slovo sensitive se z angličtiny do češtiny překládá jako citlivý. Tyto ponožky jsou skutečně k nohám citlivé, jsou vhodné pro celoroční a každodenní nošení i lehký sport. Nejsou thermo, ale s mírnými zimami v našich končinách a zateplenými botami v zimě si je můžete vzít prakticky kdykoliv. I tyto ponožky obsahují ionty stříbra a vynikají antibakteriálními a absorpčními vlastnostmi. Jednoduše řečeno, předchází zápachu nohou a brání nohy proti plísním a bakteriím. Ponožky Sensitive obsahují 55% bavlny, 38% polypropylénu silver, 5% polyamidy a 2% elastanu.

Ponožky Sensitive jsou pohodlné, praktické a vydrží.

Díky složení jsou ponožky Sensitive pružné a pohodlné, na nohou hezky sedí a opět musím s potěšením říct, že neškrtí. Spodní část je silnější, aby ponožky vydržely déle a rychle se neprošoupaly. Něco takového by se mi hodilo i pro dceru. Když kolikrát koukám, jak má ponožky zespodu jako rybářskou síť, nechápu, jak to dělá. Barvu jsem si vybrala bílou, protože bílá je krásně univerzální a líbí se mi. Pokud budu puntičkář, nejsou pouze bílé, spodní část je světle šedá s tmavě šedým logem na vrchu.

Ponožky Trekking Advanced

Pokud si budeme hrát s angličtinou, můžeme rozebrat slovo trekking na trek a king a stát se tak králi treku. 😀 Trek je zjednodušeně řečeno namáhavější cesta, například delší chůze po přírodních stezkách. Pro takovou turistiku potřebujete jak kvalitní obuv, tak, zrovna jako Forrest Gump, pořádné ponožky. A abych obsáhla barevné varianty, pro tentokrát jsem si vybrala tmavé ponožky Trekking Advanced. Pro turistiku mi přijdou lepší, protože na nich není tolik vidět prach a špína z cest, kterými se člověk vydá. Výrobcům je tento fakt také jasný, proto jsou nejspíš všechny tři nabízené barevné varianty tmavé. Můžete si vybrat tmavě šedé ponožky, tmavě modré nebo béžové, které také mají tmavší odstín. Složení je luxusní, obsahují totiž 60% bambusového vlákna, 26% vlnu MERINO, 8% polyamidu, 4% polypropylenu a 2% elastanu (Lycry). S tímto složením, skvělým střihem a pečlivým zpracováním získáte kvalitní ponožky, které opět krásně sedí, neškrtí, vydrží a zaslouží se o to, abyste neměli v botách zpocené zapáchající nohy.

Tyto ponožky jsou skvělé pro turistiku, trekking a libovolné venkovní aktivity.

Trekking Advanced nejsou sexy ponožky. Na to si najděte nějaké kotníkovky. Ale ponožky Trekking Advanced jsou úžasně pohodlné a praktické ponožky, které vás podpoří při náročnější chůzi. Ať se drápete někam do kopců nebo po kamenitých cestách, mít ponožky, díky kterým budou nohy mít komfort, to se opravdu vyplatí. Pamatuju si, jak jsme chodili po Islandu v terénu a za každý kousek oblečení s podobnými vlastnostmi jsme byli vděční. Je úžasné, co moderní doba přináší za možnosti, tak proč jich nevyužít! Merino vlna se mi už mnohokrát osvědčila, dokáže hezky zahřát, ale zároveň odvádí vlhkost. Výrobky z merino vlny bývají dražší, ale věřím, že tyhle ponožky nabízí dobrý poměr ceny a kvality.

Mám pro vás slevu 10 %

Ponožky Shox ráda doporučuji, protože splňují, co slibují a jsou krásně pohodlné. Pro váš nákup můžete nyní využít 10% slevu! Stačí zadat kód BARYBLOG10. Platnost slevového kódu platí do 30.6.2024.

Také by se vám mohlo líbit...

Žádné komentáře

    Přidat komentář

    Odebírejte newsletter a dostanete upozornění na každý nový článek 

    Přihlášení bylo úspěšné.

    Sdílet na Pinterestu