0
Doporučené Návody Recenze

Recenze knížky Pop-up skládanky

Ahoj všichni,

na tohle jsem se těšila. Konečně vám představím knížku, kterou již nějakou dobu listuji, procházím a kterou se inspiruji. Seznamte se s knížkou od Helen Hiebert s názvem Pop-up skládanky!

Jako malá jsem zbožňovala pop-up knížky. Znáte to, rozevřete stránky a najednou se vám před očima postaví hrad princezny, povstanou vojáci nebo krásný koník a celý už tak krásný pohádkový svět v knížce najednou dostane úplně nový rozměr!

POP-UP skládanky

Knížka Pop-up skládanky od Helen Hiebert je skoro čtvercového formátu a na obalu má veselý obrázek tří rozkládacích papírových modelů, který znázorňují ptáčky na větvích, architekturu a rozkládací harmoniku s místnostmi a výjevem ze zahrady. Je to takový letmý průřez obsahem knihy.

V knize se dostanete od úplných základů, jako je slovník a výběr papíru či pomůcek přes způsoby řezání, skládání a lepení papíru až k reálným příkladům. Můžete si tak sami dle návodů vyzkoušet vytvořit vlastní papírový model valentýnského přání, panorama města nebo Babylonskou věž. Na konci knihy pak najdete sekci se šablonami, které můžete využít pro tvorbu dalších modelů zmíněných v knize.

Knížka obsahuje i strany, se kterými můžete fyzicky pracovat. Vložíte si mezi ně řezací podložku a podle předtištěných čar budete řezat či skládat, podle návodu. Je to skvělé, protože tak si můžete snadno vyzkoušet v praxi, co jste se právě v teoretické části naučili.

Když si knížku zběžně prolistujete, najdete ke konci sekci s černými stránkami. Tam se nachází galerie, kde se můžete inspirovat díly jiných pop-up tvůrců. Jejich díla jsou zajímavá a mohou vám pomoci najít inspiraci a zjistit, čeho všeho můžete s papírem dosáhnout.

Tato knížka je moc hezky zpracovaná a velmi inspirativní. Vdechněte za pomoci jen několika málo pomůcek papíru život a vytvořte si své malé umělecké dílo nebo třeba jen milé skládací přání!

O knize Pop-up skládanky

Knihu Pop-up skládanky napsala Helen Hiebert, o překlad se postarala Silvie Elmoujahid. Knížka má měkké desky, 144 stran a vydalo ji nakladatelství Zoner Press, kterým tímto za výtisk velice děkuji.

Také by se vám mohlo líbit...

Žádné komentáře

    Přidat komentář

    Odebírejte newsletter a dostanete upozornění na každý nový článek 

    Přihlášení bylo úspěšné.

    Sdílet na Pinterestu