0
Doporučené Recenze

Máte doma dobrodruha? Pořiďte mu Velký sešit pro malé dobrodruhy!

Dnes jsem si procházela novinku – zábavný sešit pro děti s názvem Velký sešit pro malé dobrodruhy. Je pod ním podepsaný známý dospělý dobrodruh Bear Grylls. Možná ho znáte z televize, kde předvádí všechno to, co je potřeba pro přežití v přírodě. Od chvíle, co jsem četla o malém chlapci, který díky pořadům s Bearem přežil zasypání sněhovou lavinou, cítím k tomuto muži respekt a za to, co dělá (byť je to mnohdy až nechutné) si ho vážím.

Jak Velký sešit pro malé dobrodruhy vypadá

Tento sešit je díky 135 stranám textu a obrázků plus více něž 240 nálepkám poměrně tlustý. Má měkkou obálku, ilustrace a barevné fotografie. Je doslova naditý informacemi a všemožnými úkoly.

Vše, co by vás (nebo vaše malé dobrodruhy) mohlo zajímat, je zde. Naučíte se toho hodně o stopování zvířat, o tom, kde zvířata žijí a čím se živí. Dozvíte se zároveň, co vy, jako člověk, například pro stopování zvěře potřebujete.

Sešit ale neobsahuje jen informace o zvířatech, naučíte se mnoho dalších věcí, které opravdový dobrodruh potřebuje, jako například vázat uzly, vařit na tábořišti nebo jak si přivolat v případě potřeby pomoc.

Některé informace jsou zašifrované v úlohách, například v přeházených písmenech. Velký sešit pro malé dobrodruhy obsahuje plno zábavných her, které nejspíš znáte z jiných pracovních sešitů. Je zde bludiště, překreslování pomocí mřížky, sudoku, hledání rozdílů, hádanky, spojování teček či osmisměrka. Samozřejmě nechybí místa pro doplnění samolepek, které najdete na konci sešitu.

Na stránkách můžete najít také výrazné žluté okénko ve tvaru šestiúhelníku s nadpisem Bear říká a doplňujícími informacemi a zajímavostmi. Abyste se v množství informací a úkolů neztratili, sešit obsahuje rovněž číslování stránek a v horní části barevný pruh s nadpisem kapitoly. Na konci sešitu jsou rovněž výsledky k úkolům, abyste si mohli ověřit jejich správnost.

Kapitoly se dělí na :

  • Detektivem mezi zvířaty
  • Nebezpečná zvířata
  • Přežití v divočiny
  • Polární zvířata

Kniha je vhodná pro děti od sedmi let, ale myslím, že když mladším přečtete text, tak zaujmete i je. Moje dcery (7 a 4 roky) si prochází sešit spolu, starší čte mladší, spolu plní některé úkoly a myslím, že se opravdu dobře baví. Velký úspěch mají samozřejmě samolepky. 😀

Můj názor

Sešit je plný k prasknutí, a protože není zrovna tenký, můžete zde najít opravdu spoustu zajímavých informací, tipů a zábavných úkolů. Mě i dcerám se Velký sešit pro malé dobrodruhy opravdu líbí a pro každý šedivý, příliš větrný nebo propršený den je tohle rozhodně skvělá zábava.

Doporučuji každé dobrodružné duši.

O sešitu

Velký sešit pro malé dobrodruhy má 135 stran textu a k tomu několik stránek s více jak 240 nálepkami. Vydalo jej nakladatelství Pikola, které je zaměřená především na literaturu pro děti a mládež. Překlad z anglického jazyka do českého zařídila Ivana Rybecká. Za sešit tímto nakladatelství velice děkuji.

Také by se vám mohlo líbit...

Žádné komentáře

    Přidat komentář

    Odebírejte newsletter a dostanete upozornění na každý nový článek 

    Přihlášení bylo úspěšné.

    Sdílet na Pinterestu